Lamborghini med 911-konkurrent

Med V10-motor og rundt 500 hestekrefter skal en ny Lamborghini utfordre sportsbiler som Porsche 911 Turbo og Ferrari 360 Modena.

Publisert
Sist oppdatert
Lamborghini med 911-konkurrent

Lamborghini med 911-konkurrent

  1. Fotoalbum


Tradisjonelt har det gått lang tid mellom hver gang Lamborghini har lansert en ny modell. Diablo fikk for eksempel leve i hele 11 år før den ble byttet ut. Men i 1998 ble den myteomspunnende sportsbil-produsenten overtatt av Audi og dette eierskiftet er nå i ferd med å gi resultater.

L140

I fjor kom Murciélago, Diablos etterfølger. Murciélago kan skilte med 580 hestekrefter fra en 6,2-liters V12-motor. Og ifølge vår samarbeidspartner Audomedia er nå nok en Lamborghini-modell på vei. Modellen, som foreløpig bærer det upersonlige navnet L140, er fotografert på tyske bilsportbanen Nürnburgring der den ifølge Automedia gjennomgikk høyfartsprøver.

Permanent firehjulsdrift

Bilen er noe mindre enn Murciélago, men vil i likhet med storebror være en toseter utrustet med midtmontert motor og permanent firehjulsdrift. Ifølge Automedia har Lamborghini valgt en V10-motor, som skal yte omlag 500 hestekrefter. Hvis dette blir en realitet, vil den nye italieneren bli betydelig kraftigere motorisert enn Ferrari 360 Modena (400 hk) og Porsche 911 Turbo (420 hk). Også Porsche GT2 (462 hk) vil måtte se seg slått av nykommeren, i hvert fall når det kommer til effekt.

Alu-karosseri

Lamborghini med 911-konkurrent


Audi er som kjent glad i aluminium, noe som vil komme den nye Lamborghinien tilgode. Karosseriet skal nemlig bygges i aluminium, noe som gir lav vekt.

Ifølge Automedia vil den nye bilen bli vist frem i kupé-utgave allerede på Geneve-messen i mars 2003. Senere vil bilen også bli laget i targa- og kabriolet-versjoner.

Prisen er det selvsagt umulig å si noe om foreløpig, men grov tipping tilsier at bilen vil koste omlag 2 millioner kroner.

Relaterte artikler:

  • Murciélago tilbake i manesjen
  • Djevelens etterfølger
  • Her finner du flere spionartikler
  • Du finner alle våre tester her
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer