Lamborghini Murciélago Roadster

Murciélago Roadster blir Lamborghinis tredje modell i tillegg til Murciélago med tak og Gallardo.

Publisert
Sist oppdatert

Lamborghini er noe for seg selv og etter at Audi tok over butikken har det blitt sving på sakene. Det kommer en ny modell i ny og ne, og salget har tatt seg opp. Murciélago var den første nye modellen med tysk eierskap i ryggen og Gallardo fulgte ikke lenge etterpå. Nå er altså Murciélago Roadster klar for produksjon.

Svært rask

Roadster-modellen har den samme motoren som en lukket Murciélago. Det er en 6,2-liters V12 med 580 hestekrefter ved 7.500 omdreininger i minuttet. Dreiemomentet er 650 newtonmeter ved 5.400 omdreininger. Ytelsene blir da også deretter. 0 til 100 klarer den på 3,8 sekunder og toppfarten er 320 kilometer i timen. Kraften fordeles til alle fire hjul og differensialene både foran og bak sperres automatisk hvis det skulle bli behov for det. Av girkasser kan man velge en sekstrinns manuell kasse eller en sekvensiell girkasse. Lamborghini har alltid også vært utstyrt med de bredeste dekkene som finnes. Murciélago Roadster er intet unntak. Bak har den dimensjonen 335/30-18, og foran noe mer moderate 245/35-18.

Murciélago Roadster er selvsagt en toseter, og lengden på bilen er 4,58 meter. En helt normal lengde med andre ord. Bredden og høyde på bilen er mer spektakulær. Den er 2,05 bred og kun 1,13 meter høy. Svært flat og bred med andre ord. Vekten på bilen er 1.665 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer