Lamborghini Urus avduket

Det hadde vært mye spekulasjon rundt hva Lamborghini kom til å vise i Beijing.

Tøffest i klassen: Råere SUV skal du lete lenge etter - men er den pen? Foto: Lamborghini
Tøffest i klassen: Råere SUV skal du lete lenge etter - men er den pen? Foto: Lamborghini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Og her er resultatet: SUV-en Lamborghini Urus vises for publikum i form av en ganske så spektakulær konseptbil.

Fra den kanten var det kommet dementier flere ganger etter spørsmål om det ærverdige traktor- og sportsbilmerket fra Sant' Agata Bolognese skulle gjenopplive sin SUV-"tradisjon".

Monstruøs arv

Mellom 1986 og 1993 produserte nemlig Lamborghini en ganske vanvittig maskin ved navn LM002, også kjent som "Rambo-Lambo". I de nesten 20 påfølgende årene er det derimot blitt med spekulasjonene om en etterfølger - helt til nå.

I Beijing, på årets store kinesiske bilmesse, viser nemlig den Audi-eide bilprodusenten en konseptbil som ser ut til å være mer enn bare en stilstudie. Denne gangen har Lamborghini - takket være innsatsen fra designdirektør Filippo Perini og teamet hans - bakt en god del mer av Lamborghinis arvestoff inn i bilens linjeføring.

Bedre enn Bentley

Resultatet synes vi ikke er så alt for ille. Faktisk er vi av den oppfatning at når man først skal forsøke å forene det bortimot uforenlige, nemlig en sportsbils flate profil og en SUVs bakkeklaring og røffe understell og hjul, så kunne det vanskelig vært gjort stort bedre. For å si det slik: Vi har sett verre. Faktisk ikke for veldig lenge siden heller; søsterselskapet til Lamborghini innen VW-konsernet, Bentley, viste nemlig en monster-SUV i Genève nylig. I ordets rette forstand, vil vi våge å påstå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.