Lamborginis nye superbil

Murciélago nærmer seg pensjonsalderen og Lamborghini tester dens etterfølger.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lamborghini har en etterhvert stolt arv å forvalte når det gjelder superbiler. For mange er det usannsynlige monsteret Countach som dukket opp omtrent samtidig med oljekrisen på 70-tallet, selve definisjonen på en moderne supersportsbil og oppfølgeren Diablo var verdens raskeste produksjonsbil da den ble lansert i 1990. Ti år senere ble Diablo erstattet av Murciélago, som har holdt seg godt, senest som LP 670 Superveloce., et veritabelt råskinn som går fra 0 til 100 på 3,2 sekunder og når 340 km/t i toppfart.

My name is... Jota

Men nå er det altså snart duket for generasjonsskifte. I vinter ble den nye Lamborghinien fersket på hemmelig testing på snøføre i Lappland. Nå har spionfotografene dra Automedia sendt oss en ladning bilder som viser den under banetesting et solfylt sted i Syd-Europa. Hardnakkede rykter vil ha det til at den nye supersportsbilen skal hete Jota, altså ikke navnet på en kjent kampokse denne gangen, men et navn som tidligere har vært brukt som betegnelse på spesialversjoner av både Miura og Diablo.

Lettere, sterkere, gjerrigere...

Lamborghini Miura Jota (1972)
Lamborghini Miura Jota (1972) Vis mer


Bilen vil fortsette der Murciélago slipper, med firehjulstrekk fra Haldex og V12-motor, denne gangen på 700 hester, regner Automedia med. Den vil ha direkte innsprøytning og lavere forbruk enn forgjengeren, som tross alt slipper ut en halv kilo CO2 per kjørte kilometer - når den kjøres pent! På spionbildene aner vi konturene av den kommende superbilen, og Automedia har fabrikert bildet vi ser på oppslaget på grunnlag av stylingelementer hentet fra konseptbilen Estoque og fra Reventón. Bilen vil ligge lavere på veien enn Murciélago og vil sannsynligvis også bli en del lettere.

Alt dette borger for heftig akselerasjon, sannsynligvis rundt tre sekunder blank fra 0 til 100.

Det er ikke umulig at Jota, hvis det blir det endelige navnet, vises på Paris-utstillingen i oktober. I salg kommer bilen sannsynligvis først i 2011.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer