Lancia: Lybra erstatter Dedra

Fra Fiat-eide Lancia kommer nå en ny mellomklassemodell. Lancia Lybra blir etterfølgeren til Dedra, og arvtakeren skal være klar til å rulle ut av fabrikken i september.

Lancia: Lybra erstatter Dedra
Publisert

Lancia-importøren i Norge, Bergheim/Ugland, sier at de for tiden kun konsentrerer seg om Fiat og Alfa Romeo, og at de foreløpig ikke kommer til å importere Lancia til Norge. Per i dag selges kun en Lancia-modell her til lands, Lancia Kappa.

To utstyrsnivå

Lybra er altså middelklassemodellen som skal overta etter Lancia Dedra. Den er 4,46 meter lang, 1,74 meter bred, og produseres som sedan og stasjonsvogn. Bilen kommer i to utstyrsnivå, hvor blant annet ABS-bremser, 4 kollisjonsputer foran(side- og front-kollisjonsputer), og klimaanlegg som kan kjøre forskjellige temperaturer på høyre og venstre siden i kupeen, er standard i begge utstyrsalternativene. Ekstra for spesielt interesserte, er et innebygget display med blant annet navigasjonssystem, mobil-telefon og radio.

Fem motorvarianter

Lybra kommer med fem motoralternativer; 3 bensinmotorer og 2 dieselmotorer. De to minste bensinmotorene, en 1,6-liter 16v med 103 hestekrefter, og en 1,8-liter 16v med 131 hestekrefter, satt også i forgjengeren Dedra. I tillegg kommer en 2-liters bensinmotor med 20 ventiler og 155 hestekrefter. Dieselalternativene er begge turbomotorer med Common Rail-teknologi; en 1,9-liter med 105 hestekrefter, og en 2,4-liter med 134 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.