Land Cruiser varebil testet

Toyota kommer nå med en ny Land Cruiser. Egentlig er det et nytt karosseri på den gamle ramma, motor og girkasse.

Land Cruiser varebil testet
Publisert
Sist oppdatert

Toyota Land Cruiser varebil er en drømmebil for mange. Alle med behov for litt ekstra fremkommelighet og trekkraft ender ofte opp på denne bilen. Noen velger også Land Cruiser som personbil, men det absoluttet flertall, rundt 95 prosent, kjøper bilen som varebil klasse 2. Altså toseters bil med skillevegg og stort varerom.

Toyota prioriterer terrengegenskaper. Den tar seg svært bra frem, og egenskapene på veien er ikke så gode. Dette kan ikke sammenlignes med BMW X5, Mercedes ML eller tilsvarende konkurrenter. Land Cruiser er myk i fjæringen og man får en følelse av å sveve over underlaget. Dette er på mange måter komfortabelt, ikke minst i terrenget, men på veien er det ikke ideelt. Det meste av det som finnes av biler er tryggere å ta en kraftig unnamanøver med.

Ny, i alle fall litt

Dette er en ny Land Cruiser, men den er ikke ny helt igjennom. Motoren er den samme. Det er det samme antallet hestekrefter og dreiemomentet er også likt. Girkassa har fem gir i begge bilene og akselavstanden er helt lik. Litt godt inn i papirene på bilen står det skriftlig at den har den samme ramma også. Riktignok er ramma stivet opp, men det begynner å se ut som om det er den gamle bilen med nytt karosseri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.