Land Rover de to neste år

Land Rover kommer med mange nyheter de neste to årene.

Publisert
Sist oppdatert

Land Rover jobber på spreng med å utvide og fornye produktspekteret sitt og Discovery 3 er den første nye bilen i programmet siden Ford tok over driften. I Detroit vises enda en helt ny modell som antagelig vil hete Range Rover Sport eller Range Sport. Dette vil bli en gateracer ala X5 med mindre fokus på terreng enn Range Rover og Discovery. I denne sammenhengen vil også Range Rover få en knøttliten facelift og nye motorer. V8-eren fra BMW forsvinner og Jaguarmotorer vil ta over. Det blir 4,2-litere med og uten kompressor. Både Range Rover og den nye modellen får disse motorene.

Defender

Når de gjelder Defender innrømmer designsjef hos Land Rover Andy Wheel at den vil bli et problem:

- Uansett hva vi bestemmer oss for å gjøre med Defender føler vi at det kommer til å bli feil, men bilen kan ikke fortsette i all fremtid slik den er i dag, sier Wheel.

Problemet består i at alle fornyelser vil være å fjærne bilen fra det som egentlig er definisjonen på en Defender. Det blir spennende å se hva Land Rover til slutt velger å gjøre med Defender. Mercedes har hatt det samme "problemet" med G-klasse (Geländewagen), og Mercedes har i denne saken bestemt at dagens G-klasse blir skrotet. En helt ny modell kommer på markedet som ligner mer på en moderne SUV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.