Land Rover Defender LXV priset

Denne blir eksklusiv. Land Rover Defenders svanesang kommer i form av jubileumsmodellen LXV.

SLIK EN FIREÅRING TEGNER BIL: Land Rover Defender LXV er ikke mye forskjellig fra opprinnelsen som nå er 65 år gammel. Foto: Land Rover
SLIK EN FIREÅRING TEGNER BIL: Land Rover Defender LXV er ikke mye forskjellig fra opprinnelsen som nå er 65 år gammel. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LXV er som du kanskje vet romertall for «65». Det er så gammel ur-Land Roveren er blitt i år. Dagens versjon er imidlertid fortsatt lett gjenkjennelig .

Defender LXV ble først lansert i Storbritannia på sensommeren, og nå er den tilgjengelig også for norske kunder. Men bare for 17 stykker - det er det begrensede antall eksemplarer som finner veien hit til landet.

Det gjelder å være rask, noe som for så vidt også gjelder "standard" Defender. Land Rover har nemlig annonsert at det er over og ut for den legendariske terrengbilen ved utgangen av 2015.

Prisen? 575.000 kroner. Modellens fulle navn er Land Rover Defender LXV 110 Station Wagon, og den leveres som varebil.

Les vår test av nyeste utgave av Land Rover Defender her!

Ur-Land Rover i ny utførelse

Det er slående hvor tidløs den fremstår. Muligens med unntak av Jeep Willys, er Land Rover selve symbolet på terrengbilen - farkosten for de ufremkommelige stedene man kan ferdes jorden rundt.

Den ser ut som den bilen man tegner når man er fire år gammel, med en skisse så enkel og så fornuftig den kan få blitt: En skal ut å kjøre, en skal frakte mennesker, og en skal gjøre det enten det finnes vei eller ei. Men her har den altså fått en lettere visuell oppdatering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer