Land Rover Discovery 3

Land Rover fortsetter sitt fokus på terrenggående biler og Discovery er et tydelig tegn på at Land Rover også i fremtiden skal kunne klare å tilfredsstille sine entusiastiske kunder.

Publisert
Sist oppdatert

Land Rover Discovery 3 er en helt ny modell og det er stort hos Land Rover. Land Rover har nemlig kun lansert ni helt nye modeller i løpet av merkets 56 år lange historie. Dette er også den første modellen som er utviklet fra bunn i løpet av Fords eierskap.

Fortsatt en terrengbil

Discovery 3 er en skikkelig terrengvogn som Land Rover har forsøkt å plassere mellom Range Rover og Defender. Den ligger mye nærmere Range Rover enn Defender, men det er likevel langt fra fast underlag Discovery 3 imponerer. Dette er bilen for de som har behov, eller skulle ønske at de hadde behov for ekstraordinær fremkommelighet. Motorer har den fått fra Jaguar og det er to stykker som er tilgjengelig. Den har også en svært fleksibel innredning og syv voksne personer sitter veldig bra takket være det høye taket. Det samme taket gjør også at bilen blir tilgjengelig som varebil klasse 2 i Norge, med tilhørende lavere priser enn det er for personbilen.

Motorer og terrengegenskaper

Discovery 3 veier drøye 2,7 tonn med alt utstyr og V8-motor. Det er mye vekt og den trenger krefter for å komme seg av gårde. V8-motoren stammer fra Jaguar XJ og sylindervolumet er utvidet fra 4,2 til 4,4-liter på vei fra XJ til Discovery. Motoren yter 300 hestekrefter og 427 newtonmeter og gjør en grei jobb, men Discovery trenger absolutt også denne effekten. Land Rover oppgir en akselerasjon fra 0 til 100 på 8 sekunder, men vi føler ikke at den er så rask. Førstegiret har en lav utveksling for at man skal komme fort i gang, men vi synes fartsmålernåla beveger seg sakte på slutten opp mot 100. V8-eren er kul i terrenget og med innkoblet lavgirserie blir det litt av en feltmaskin. Her hjemme er det også i høyeste grad et aspekt at V8 bensinmotor koster snaue 350.000 kroner mer enn en tilsvarende bil med V6 dieselmotor. På varebil er prisforskjellen drøye 130.000 kroner mellom V8 bensin og V6 diesel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer