Land Rover Discovery anno 2004

Discovery er ikke klar for markedet riktig enda, men noen slurvete testførere hadde forlatt denne bilen alene i en krok. Spionbildene forteller det meste om den nye Discovery.

Publisert
Sist oppdatert
Land Rover Discovery anno 2004

Land Rover Discovery anno 2004

  1. Store bilder
Land Rover Discovery anno 2004
Land Rover Discovery anno 2004


Land Rover- og terrengentusiaster, som i stor grad også er de samme menneskene, kan glede seg til denne bilen. Discovery kommer som ny modell i 2004 hvis vi skal tro vår kilde Automedia.

Ranger Rover light

Dette er de første bildene av bilen så og si ikke tildekket i det hele tatt. Discovery er en legendarisk terrengbil, og fremstår som et noe rimeligere og ikke fullt så luksuriøst alternativ til Range Rover. Konkurransen i klassen er hard, og Land Rover må regne med å møte sterk konkurranse fra for eksempel Toyota Land Cruiser, Volkswagen Touareg, Mitsubishi Pajero og Volvo XC90.

Jaguar motorer?

Fronten har fått mange likhetstrekk med Range Rover. Både lysene og grillen minner mye om den større og dyrere broren. Bakparten har beholdt mye av det som er typisk med Discovery. Vinduene inn til bagasjerommet er trukket helt opp. I dag stopper vinduet før taket, men du har enda en et smalt vindu i tillegg helt øverst.

Under skallet er det også mye nytt. Innstegsmodellene kommer med V8 bensinmotor med 3,5-liters slagvolum og en V6 dieselmotor med 2,7-liters slagvolum. Toppmodellen skal få en V8 bensinmotor med 4,2-liters slagvolum. Dere som er oppdaterte lesere ser med en gang at dette ligner på de motorene som er, og kommer, i nye Jaguar-modeller. Bensinmotorene sitter allerede i XJ-en og dieselen er på vei. Dermed kan også en sekstrinns girkasse monteres i den nye Discovery.

Duppedingser

Som dere ser av bildet til høyre er det mange spennende knapper i bilen. Bildene er nok fra en toppmodell med luftfjæring. Til venstre er det en bryter som kan heve og senke bilen. Til høyre er det en knapp for Hill Descent Controll (automatisk nedfart i bratte bakker ved terrengkjøring). Hjulet i midten er vi ikke helt sikre på hva er, men ut fra tegningen virker det som det er et slags antikrengesystem eller noe i den retningen.

Automedia tror også at denne plattformen skal være basis for en enda mindre modell som skal hete Range Sport som skal komme i 2005.

Store spionbilder av ny Land Rover Discovery finner du her.

Her finner du mer Land Rover-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer