Land Rover Freelander 2.2 TD4 aut

Freelander bærer stolt Land Rovers emblem og er både røff og raffinert. Men dyr.

Publisert
Sist oppdatert

Første Freelander kom i 1997 og fikk en ansiktsløftning seks år senere. Det hindret den ikke i å tape stadig mer i salg etterhvert som asiatene oversvømte markedet med mer tiltrekkende produkter i folke-SUV-klassen.

Premium

Da den nye generasjon Freelander ble lansert for litt over et år siden var ambisjonene tydelige: Den ville nå, på samme måte som storebrødrene Discovery, Range Rover Sport og Range Rover, hevde sin tilhørighet i premium-avdelingen. Bedret komfort, lydisolering eksklusivitet og påkostethet i interiøret var tydelige tegn på dette. En relativt stiv pris likeså.

Diesel og automat

I fjor sommer ble nye Freelander tilgjengelig med kombinasjonen dieselmotor og automatgir og det var naturlig at denne fikk ta del i sammenligningstesten. Testbilen var av høyeste utstyrsnivå: HSE.

Grei plass

Om bord oppleves plassforholdene som gode; det kunne vært noe bedre i høyden, men i lengderetningen og særlig i bredden føler man at man har god plass. Objektive målinger viser imidlertid at det er hovedsaklig i bredden at plassforholdene er bedre i Freelander enn i de to andre testbilene. Bagasjerommet skuffer - det er grunt og ikke særlig langt. Det har derimot ganske god lastebredde. I forhold til den utvendige størrelsen fremstår dermed plassutnyttelsen som dårligst av de tre - Freelander ruver nemlig synlig mer i terrenget enn X3 og Tiguan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer