Land Rover kutter navn i USA

Skal du selge luksusbiler i USA, må du satse på tall, ikke navn. Det mener i hvert fall Land Rover, som snart kutter ut Discovery-navnet.

Publisert
Sist oppdatert
Land Rover kutter navn i USA

Land Rover kutter navn i USA

  1. Fotoalbum


Stadig flere bilprodusenter erstatter modell-egennavn med tall- eller bokstavbetegnelser. Sist ut var Mazda, som har gått ekstremt hardt til verks. Mazdas modeller betegnes nå av ett eneste tall.

Discovery blir LR3

Range Rover-navnet har en høy standing i USA, men ifølge Automotive News Europe har ikke modellnavnene Freelander og Discovery like god klang. Nye Land Rover Discovery, som lanseres til høsten, vil derfor få en egen betegnelse i USA - LR3. I verden forøvrig vil modellbetegnelsen være Discovery 3.
Videre vil neste generasjon Freelander sannsynligvis få navnet LR2. Fordi Range Rover navnet har så god appell i USA, vil Range Rover beholde sitt navn.

Ikke unikt

Land Rover vil altså ikke bli alene når de nå bytter ut egennavn med tall. En rekke bilprodusenter, deriblant et flertall av premiumprodusentene, bruker navn og/eller bokstaver for å betegne sine modeller:

Kun tall

Land Rover kutter navn i USA


Alfa Romeo: 147, 156 osv.
Mazda: 2, 3 osv.
Peugeot: 206, 307 osv.
Rover 25, 45
Saab: 9-3, 9-5

Kun bokstaver

Jaguar: X-type, S-type osv.

Bokstaver og tall

BMW: 320i, 525i osv.
Citroën: C2, C3 osv.
Lexus: IS200, GS300 osv.
Mercedes-Benz: C 270 CDI, E 500 osv.
Volvo: S40, V50 osv.

Porsche gikk motsatt vei

Land Rover kutter navn i USA


Porsche er blant de få produsentene som har gått motsatt vei. Mens Porsche tidligere kun brukte tall som modellnavn (924, 944, 928, 911 osv.), har Porsche nå tre modeller med egennavn - Boxster, Cayenne og Carrera GT.

  • Store bilder finner av tredje generasjon Land Rover Discovery/LR3 finner du her.
  • Full omtale av nye Discovery finner du her.
  • Kilde: Automotive News Europe


    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer