Land Rover kutter navn i USA

Skal du selge luksusbiler i USA, må du satse på tall, ikke navn. Det mener i hvert fall Land Rover, som snart kutter ut Discovery-navnet.

Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere bilprodusenter erstatter modell-egennavn med tall- eller bokstavbetegnelser. Sist ut var Mazda, som har gått ekstremt hardt til verks. Mazdas modeller betegnes nå av ett eneste tall.

Discovery blir LR3

Range Rover-navnet har en høy standing i USA, men ifølge Automotive News Europe har ikke modellnavnene Freelander og Discovery like god klang. Nye Land Rover Discovery, som lanseres til høsten, vil derfor få en egen betegnelse i USA - LR3. I verden forøvrig vil modellbetegnelsen være Discovery 3.Videre vil neste generasjon Freelander sannsynligvis få navnet LR2. Fordi Range Rover navnet har så god appell i USA, vil Range Rover beholde sitt navn.

Ikke unikt

Land Rover vil altså ikke bli alene når de nå bytter ut egennavn med tall. En rekke bilprodusenter, deriblant et flertall av premiumprodusentene, bruker navn og/eller bokstaver for å betegne sine modeller:

Kun tall

Alfa Romeo: 147, 156 osv.Mazda: 2, 3 osv.Peugeot: 206, 307 osv.Rover 25, 45Saab: 9-3, 9-5

Kun bokstaver

Jaguar: X-type, S-type osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer