Ukens Veteran: Land Rover 70 år - del II

Land Rover: Milepæler

Å velge høydepunkter fra en historie som Land Rovers har er vanskelig, men her er en håndfull av våre favoritter!

DEN FØRSTE: 1948: Land Rover S1
Her legges selve fundamentet for 70 år med suksess. Røff, kompakt, lite overheng, relativt lav vekt, og mulighet til å koble inn- og ut firehjulsdrift. Foto: Land Rover
DEN FØRSTE: 1948: Land Rover S1 Her legges selve fundamentet for 70 år med suksess. Røff, kompakt, lite overheng, relativt lav vekt, og mulighet til å koble inn- og ut firehjulsdrift. Foto: Land Rover Vis mer
Publisert

Land Rover, et av terrengbilverdenens mest legendariske merker, fylte nylig 70 år. I de anledning har vi laget to jubileumsartikler. Du leser nå del 2. For å feire den ærverdige briten har vi laget en liste over sju høydepunkter fra over 70 år utenfor allfarvei.

1: Preproduksjon Nr.1

Alt i alt ble det bygget 48 såkalte preproduksjons – eller før-produksjonsutgaver Land Rovere i Solihull-fabrikken. Bilen som fikk kallenavnet «Huey», med registreringsnummer HUE 166 er den mest kjente av dem.

Den ble sendt til «Rover Experimental Dept». 11.mars i 1948, og var en av bilene som gjorde det mulig for fabrikken å finjustere modellen klar til produksjon. Blant annet innebar det å bore hull i rammen for å kunne se på klaringer på understell og vinkler på drivverket mens den ble testet.

Dette er den ultimate fremtidsbilen! Les om BMW iNext her:

HUE ble kjøpt tilbake av fabrikken i 1954, og står nå utstilt på «British Motor Museum i Gaydon».

2: Midtstyring - Jeep oppfunnet på nytt

Det er ingen hemmelighet at Land-Rover ble til mye takket være Willys Jeep. Maurice Wilks ble inspirert til å produsere sin egen versjon, og monterte like godt rattet i midten av bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer