Land Rover viser "usynlig panser"

Teknologien tar stadig nye steg, også ut i terrenget.

SNEDIG FUNKSJON: Et head-up display viser et bilde på frontruten som får panseret til å se gjennomsiktig ut.  Foto: LAND ROVER
SNEDIG FUNKSJON: Et head-up display viser et bilde på frontruten som får panseret til å se gjennomsiktig ut. Foto: LAND ROVER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For halvannet år siden testet vi nye Range Rover. Der fortalte ingeniører fra Land Rover oss om en ny teknologi hvor kameraer blir koblet sammen med systemet for firehjulsdrift. Målet er at kameraene skal identifisere føret foran bilen, og på den måten forberede 4x4-systemet for det som er i ferd med å komme.

Lyst på en Range Rover Hybrid?

Foreløpig er ikke et slikt system tatt i bruk, ettersom det venter på å bli montert i den kommende Discovery.

Gjennomsiktig panser

Nå viser Land Rover oss sitt neste trekk. Kamerasystemer skal fange opp det som befinner seg umiddelbart foran og under bilen, og projiseres videre til føreren. Det som er det virkelig finurlige er metoden Land Rover har valgt å gjøre det på.

Dette er nye Range Rover Sport

Ved å sende bildet gjennom en head-up enhet skal føreren se bildet av bakken som befinner seg foran og under fronten på bilen som et bilde, sendt til frontruten.

Dette er gjort på en måte som får panseret til å se gjennomsiktig ut, selv om det i virkeligheten bare er et bilde projisert til frontruten.

Samtidig som du ser underlaget, skal også hjulvinkelen på forhjulene vises. Informasjon om hjulvinkelen hentes elektronisk gjennom givere, og legges til sammen med den øvrige informasjonen.

En full-elektrisk Land Rover

Effekten av det hele er at ikke bare panseret, men også motoren ser gjennomsiktig ut.

Virkeligheten er selvfølgelig en annen, men du verden så praktisk dette er i enkelte situasjoner under terrengkjøring, eller andre ganger du ønsker å vite hva som befinner seg under hjulene.

Kameraene er plassert i grillen på bilen, og med en forsinkelse som gjør at det vises som under bilen rett etter.

Land Rover viser "usynlig panser"


25 mest spennende år

Dr. Wolfgang Epple er direktør for avdelingen Forskning og teknologi hos Land Rover. Han forteller at de neste 25 årene vil bli de mest spennende i bilens historie.

- Etter hvert som bilene våre blir mer og mer kapable og automatiske i terrenget, så ønsker vi å gjøre føreren trygg nok på at det er sikkert å fortsette videre. Det gjennomsiktige panseret er bare en av flere teknologier vi skal lansere, avslutter Epple.

På bilutstillingen i New York i påsken viser de frem Land Rover Discovery Vision Concept, en bil som skal gi et signal om hvordan den nye LR Discovery kommer til å bli.


Se video av teknologien i bruk:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer