ClearSight Ground View

Land Rovers usynlige panser

Vi har testet Land Rovers usynlige panser. Sjekk om vi lot oss imponere.

GJENNOMSIKTIG: Land Rover fjerner panseret og viser deg nøyaktig hvor hjulene er i forhold til terrenget. En genial løsning, som hadde vært fint i vanlige biler også. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Hvor ofte har du ikke lurt på om du treffer den kantsteinen med forhjula eller fronten? Bilene i dag blir bare større og større og mer uoversiktlige å kjøre. Da er det lett å gjøre en feil og enten ødelegge støtfangere eller felger og dekk.

Usynlig panser

Nå er det nok ikke akkurat det Land Rover tenkte på da de fant opp sitt ClearSight Ground View-system på den nye Land Rover Defender.

Det er ment som god hjelp når du skal frem i terrenget. Alle bilene fra Land Rover er svære SUV-er med høye panser, og har man ikke hjelp utenfra, kan et slikt kamerasystem være gull verdt.

Systemet er egentlig enkelt. Man bruker frontkameraet til å filme med og legger inn en liten forsinkelse og legger det der hjulene befinner seg.

Det betyr at feltet under bilen er blankt når du aktiverer systemet og «fylles» med film når du har rullet over området der den først filmet.

Dette er grunnen til at det advares om at bildet ikke er i sanntid også.

Da de begynte med panseret kalte de det et usynlig panser, altså at man kunne se rett ned på hjula - og fjernet motor og hele pakka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer