Landets eldste bilpark

I dette fylket ruller landets eldste biler.

Publisert
Sist oppdatert

Mens en personbil i 1985 var 14 år gammel ved innlevering til vraking, er snittalderen på vrakbilene i 2007 hele 18,9 år.

Det er forskjeller å spore mellom fylkene hva gjelder bilenes alder ved vraking. Oslofolk vraker doningene tidligst, her rekker bilene å fylle 18 når de tar sin siste reis. I Sogn og Fjordane holder bilen mer enn to år lengre. Snittvraket her er 20,1 år gammelt.

Bytte bil? Se hva bilen din er verdt

Aller eldst blir bilene på Svalbard, der snittvraket i fjor ble hele 21,7 år gammelt. Men her hører det med til historien at det kun var registrert 44 personbiler på Svalbard.

Varebiler blir jevnt over vraket to-tre år tidligere enn personbiler.

Styr unna bruktbilfellene

Vrak mot penger

Bilkjøpere betaler nå en vrakpantavgift ved registrering på 1.300 kroner. Ved vraking mottar du 1.500 kroner i år. Men for enkelte kjøretøy er det i 2008 innført en forhøyet vrakpant pålydende 5.000 kroner.

For å få det forhøyede beløpet, må du vrake en bil som har vært registrert i 2007. Den forhøyede vrakpanten gjelder enkelte typer biler, busser, lastebiler og varebiler med dieselmotorer, og er innført for å forsøke å få disse svært forurensende bilene bort fra veiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer