Langt flere skader enn andre biler

Forsikringsselskapenes egne tall viser at elbilene er på skadetoppen.

TOPPER SKADESTATISTIKK: Tall fra norske forsikringsselskaper viser at elbilene, og spesielt Tesla-er, topper skadestatistikken. Foto: Rune M. Nesheim
TOPPER SKADESTATISTIKK: Tall fra norske forsikringsselskaper viser at elbilene, og spesielt Tesla-er, topper skadestatistikken. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gjennomgang blant forsikringsselskaper i Norge, utført av Teknisk Ukeblad (TU), viser at elbilene topper skadestatistikken, og verst ut kommer Tesla.

Fagbladet har snakket med en rekke forsikringsselskaper og konklusjonen er nedslående for Tesla, som stikker seg negativt ut i nesten samtlige.

– Hvis vi ser på antall kasko- og ansvarskader har elbiler, unntatt Tesla, 17 prosent høyere skadefrekvens enn fossile biler. Tesla har 64 prosent høyere skadefrekvens enn øvrige elbiler, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg forsikring i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

Av Teslas bilmodeller er det Model S som kommer verst ut, etterfulgt av Model X og Model 3, ifølge Tryg.

Topper skadestatistikken

Irgens forteller at elbiler generelt topper skadestatistikken, noe som også er en gjenganger hos de andre forsikringsselskapene.

– Skadefrekvensen for elbiler er betydelig høyere – 20 prosent – enn øvrige biler. Tesla, som utgjør en stor del av elbilporteføljen hos Frende, påvirker disse tallene i stor grad, kommenterer Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende, overfor nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer