Kineserne lanserer 150 kWt-batteriet

Lanserer elbil med superbatteri

Kinesiske Nio har gått ut med nyheten om en super-elbil med 150 kWt-batteri og rekkevidde på oppimot hele 80 mil.

Nio ET Preview ble vist fram på motormessa i Shanghai i april 2019. Nå skal den lanseres som elbilen Nio ET7, med den heftigste batteripakka i noen produksjonsbil til dags dato. Foto: AFP/NTB
Nio ET Preview ble vist fram på motormessa i Shanghai i april 2019. Nå skal den lanseres som elbilen Nio ET7, med den heftigste batteripakka i noen produksjonsbil til dags dato. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én gang i året avholder den kinesiske elbilprodusenten Nio et større arrangement til å vise nye tekniske nyheter. I 2021 er datoen for arrangementet lørdag 9. januar.

Men i forkant av Nio Day har de allerede sluppet en stor nyhet, om en helt ny flaggskipsmodell. Elbilen Nio ET7 likner konseptbilen ET Preview som de viste fram for halvannet år siden.

ET7 er altså en sedan, som får en imponerende batteripakke på hele 150 kWt, mer enn noen andre elbiler på markedet i dag. Elbilene med størst batteripakke på det norske markedet er på om lag 100 kWt.

Dette er Venom F5 – Hennesseys flunkende nye hyperbil fra USA – en bil som lager noe så inni granskauen med lyd. Video: Hennessey. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Oppimot 80 mil

Da skulle man kanskje se for seg en rekkevidde på oppimot 100 mil. Men med et forventet forbruk på mellom 20 og 25 kWt per 100 kilometer tror produsenten ikke på mer enn 60 til 80 mil rekkevidde på den tunge sedanen.

Men Nio er ikke helt som alle andre. Produsenten har nemlig annen teknologi som skiller seg fra konkurrentene. I Kina kan nemlig bilene deres bytte batteri på egne batteribytte-stasjoner i løpet av bare tre minutter.

Ny generasjon batteribytte

På lørdag skal også andre generasjon av denne teknikken vises fram.

Kinabilene er på full fart inn på det norske markedet, men Nio har så langt uteblitt fra Europa. Om - og hvor lang tid det eventuelt tar før - bilene kommer til Norge er ikke kjent, men det har tidligere vært kommunisert at Nio skal lansere en modell på kontinentet i løpet av det inneværende året.

Selskapet skal allerede ha på plass kontorer i både Tyskland og Storbritannia, i tillegg til Kina, Hongkong og USA. Fra før har Nio SUV-ene ES6, ES6 og EC6 på det kinesiske markedet, samt sportsbilen EP9 som satte ny verdensrekord for noen år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer