Easy Park integrert i bilen

Lanserer ny parkeringsløsning for bil

Den nye parkerings-appen skal gjøre det praktiske livet enda litt enklere for bilistene.

BLIR ENKLERE: Parkerings-billettsystem kan nå fås integrert i elbilen Polestar 2. Andre bilmerker vil komme etter. Da blir det også enklere å unngå parkeringsbøter. Foto: Øystein B. Fossum
BLIR ENKLERE: Parkerings-billettsystem kan nå fås integrert i elbilen Polestar 2. Andre bilmerker vil komme etter. Da blir det også enklere å unngå parkeringsbøter. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Polestar er et nytt og spennende bilmerke, som er varmt tatt imot av norske nybilkunder. Elbilen Polestar 2 har fått mye positiv oppmerksomhet.

De siste par ukene har imidlertid bilen vært i trøbbel, på grunn av flere påviste feil og tilbakekalling av nær sagt hele den solgte bilflåten.

Endelig gode nyheter

Derfor passer det ekstra bra for svensk-kineserne at det i slutten av denne uka ble kjent at de skal få noe ingen andre biler har fått før dem: Fra nå er nemlig en egen android parkeringsapp integrert i bilens infotainment.

Andre bilmodeller og -merker vil få tilsvarende tjeneste etterhvert, ifølge selskapet bak.

Appen må lastes ned. Ifølge utvikler Easy Park skal det åpne for et helt nytt utvalg av muligheter for sjåføren.

INTEGRERT PARKERING: Polestar-bilene er nå de første som får en parkerings-applikasjon integrert i bilens infotainment-skjerm. Appen vil fungere på tvers av landegrensene, så for eksempel vil norske biler fungere på parkeringsplasser i Sverige - og omvendt. Foto: Polestar/Easy Park
INTEGRERT PARKERING: Polestar-bilene er nå de første som får en parkerings-applikasjon integrert i bilens infotainment-skjerm. Appen vil fungere på tvers av landegrensene, så for eksempel vil norske biler fungere på parkeringsplasser i Sverige - og omvendt. Foto: Polestar/Easy Park Vis mer

– Når appen er del av selve bilen, får vi et nytt utvalg av muligheter. Vi er glade for å legge til vår ekspertise i Polestar 2, og være del av reisen mot en helautomatisering av kjøreturen. Målet vårt er å gjøre parkering så enkelt som mulig, slik at folk kan unytte bylivet til det fulle, sier markedsansvarlig Ludvik Eide i Easy Park til Dinside.

– Sammen har vi utviklet en helt ny og eksklusiv bilapp, som vil bidra til å gjøre hele parkeringsopplevelsen og livet litt enklere, skryter administrerende direktør Thomas Ingenlath i Polestar.

Stopper automatisk

Applikasjonen er knyttet til den allerede eksisterende Easy Park-kontoen (appen), som kundene har på telefonen. Man trenger bare å logge seg på denne via bilens infotainment.

– Dette gir oss mange nye muligheter for ytterligere brukervennlighet og funksjonalitet, forklarer Eide.

Den innebygde parkeringsappen skal dermed sørge for at du ikke trenger å bruke telefon eller betalingsautomat for å betale for parkeringen lenger - men at alt kan skje rett fra bilen. I tillegg lover selskapene flere fordeler.

Integrasjonen vil forenkle parkeringen gjennom at appen vet når bilen begynner å bevege seg, noe som gjør det mulig å stoppe parkeringsbetalingen automatisk. Det betyr i praksis at du kun betaler for tiden du faktisk står parkert.

Kommer til flere merker

Videre skal teknologien på sikt åpne for mer selvkjørende eller selvparkerende biler og en helautomatisk parkeringsløsning.

Ludvik Eide bekrefter at Easy Park jobber med flere aktører og bilfabrikanter om integrering av appen.

Når applikasjonen blir tilgjengelig for andre bilmerker enn Polestar har vi ikke fått konkrete svar på.

– Det kommer forhåpentligvis flere nyheter i løpet av året, sier Eide.

ÅRETS BIL: Dette er de nominerte til årets bil 2021. Klipp: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Kan bli Årets bil

Polestar er blant kandidatene til å bli Årets Bil i Norge 2021. Hjelp Dagbladet og Dinside med kåringen, ved å avgi dine stemmer til dine tre favorittbiler fra inneværende år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer