Teoriprøve

Lanserer ny teoriprøve

Den nye versjonen skal være klar i september.

TA LAPPEN: Fra september kan det lønne seg å lese ekstra godt på pensum før teoriprøven. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix
TA LAPPEN: Fra september kan det lønne seg å lese ekstra godt på pensum før teoriprøven. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I juni i fjor kunne Dinside fortelle at Statens vegvesen var i gang med å utvikle et nytt teorisystem.

Nå er det ikke lenge igjen til det nye systemet er klart, og en ny teoriprøve kan lanseres.

- Systemet er nå ferdig utviklet og vi er i sluttfasen med testing, så det vil bli satt i produksjon i starten av september, forteller Lars-Inge Haslie i Statens vegvesen til Dinside.

Krever kunnskap for å bestå

Ifølge Statens Vegvesen skal det nye systemet, som kalles eTeori, kunne brukes for alle slags førerkort.

Målet er å sikre at de som tar teoriprøven faktisk kan det de skal, og at vi dermed får både bedre sjåfører og færre ulykker.

Slik systemet er nå, med flere valg der ett er riktig, kan vi med flaks klare teoriprøven uten å lese og uten å kunne det som er nødvendig for å være en trygg medtrafikant, mener Vegvesenet.

Likevel strøk én av tre på teoriprøven i juni i år.

- Det nye systemet legger opp til en mye større variasjon i oppgaver og spørsmålsstilling. Denne uforutsigbarheten vil også gjøre det mer lønnsomt å lese hele pensum, fremfor å bare øve seg på å bestå prøven, uttalte prosjektleder Gunn Marit Høistad i Statens Vegvesen til Dinside i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer