Elbilene til DFSK og Seres til Norge

Lanserer to nye Kina-merker

Dette er biler de aller færreste har hørt om - men kan de selge på det norske markedet?

PREMIUM ELBIL: Slik introduserer Seres selv elbilen SF 5, som blant annet vil ta opp kampen mot Teslas dyrere biler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesisk bilindustri er fortsatt på vei opp og fram - og ekspanderer nå ut av eget hjemmemarked. På kort tid har det blitt lansert flere såkalte Kina-merker her i Norge også. Nå lanseres merke nummer fire og fem, ifølge bilbransjenettstedet Bilnytt (bak betalingsmur).

De som ikke er spesielt interessert har neppe hørt om bilmerkene Chery eller Maxus. Kanskje vil det ringe en bjelle når MG nevnes, men det er i realiteten et navn på en gammel britisk bilprodusent, som er kjøpt opp av kinesere.

Ukjente navn

Nå er det bilmerkene DFSK og Seres som skal introduseres. Begge merkene har bakgrunn i en av de store, etablerte kinesiske bilprodusentene, Dong Feng, ifølge Bilnytt. Tilbake i 2014 skal de ha vært Kinas største på tunge kjøretøy, og med 3,5 millioner biler var de også nummer to på personbiler. Fremdeles regnes produsenten blant de fire store i kinesisk bilindustri.

Navnene på produsentene gir som nevnt ingen gjenkjenningseffekt. DFSK høres kanskje ut som et dampskipselskap, mens vi blir henvist til en ungarskfødt, norsk bedriftsrådgiver når vi googler Seres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer