Frankfurt Motor Show

Lanseringsfest hos VW-gruppen

Alle VW-gruppens merker er i dag samlet på lanseringsfest, dagen før pressedagene starter. Her er nyhetene.

Sjefen sjøl: Matthias Müller åpnet ballet da VW hadde lanseringsfest i Frankfurt i kveld. I morgen åpner bilmessen dørene for pressen. Foto: VW
Sjefen sjøl: Matthias Müller åpnet ballet da VW hadde lanseringsfest i Frankfurt i kveld. I morgen åpner bilmessen dørene for pressen. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19:00: Hans Gerd-Bode kommer på scenen, hovedsakelig for å presentere sjefen selv, Matthias Müller.

19:06:

Selvkjørende elektrisitet: Audi Icon Foto: Audi
Selvkjørende elektrisitet: Audi Icon Foto: Audi Vis mer

Müller triller ut Sedric, en selvkjørende folkefrakter som de forventer skal gjøre sitt inntog i markedet på sikt. Han trekker samtidig frem flere byers kommende kjøreforbud i de indre bykjerner, og de teknologier som kommer som en følge av dette.

- Vi må bli mer transparente og ærlige når det gjelder forbruk og utslipp, forteller Müller.

Diesel er ikke problemet, men en del av løsningen, fortsetter han i sitt budksap. Men vi kan heller ikke fortsette som før, mener han. Dette siste har han nok veldig rett i, og bedyrer selv at de tidligere målsetningene om å selge 1 million batterielektriske biler i året skal nås.

19:15:

Müller forteller om Roadmap E, og lanseringsfesten har nå staret. Han lover samtidig at gruppen i 2030 vil ha minst én elektrisk utgave av hver av gruppens 300 modeller.

19:20:

Matthias Müller forteller at selskapet også jobber intenst med råmaterialer, og sier at elektriske biler må gjennomgå en fullstendig revolusjon på alle områder for å bli så energieffektiv som mulig.

19:24:

Muller forteller at det jobbes med partikkelfilter til bensinmotorene, og det jobbes sterkt videre med brenselceller og hydrogenbiler, som snart er klare for markedet. Det er produktutviklingen som driver menneskene i selskapet, inkludert meg, forteller han.

19:26

Müller inviterer Rupert Stadler, styreformann i Audi AG på scenen. Stadler får samtidig trillet inn nok en selvkjørende elektrisk bil med navnet Icon. Innvendig er det romslig og få elementer, inkludert fraværet av ratt.

19:32:

I motsetning til tidligere år har hver nye bil blitt presentert en etter en, men i år ble de ramset opp sammen med levende bilder på videoskjermen. Deretter fikk de tilstedeværende journalistene anledning til å se nærmere på alle nyhetene som stod utstilt.

Saken oppdateres fortløpende.

Flaggskipet: Audi A8 vises i helt ny generasjon. Foto: Audi
Flaggskipet: Audi A8 vises i helt ny generasjon. Foto: Audi Vis mer

Dette er nyhetene:

Audi Icon - selvkjørende konsept-elbil

Audi R8 V10 - denne gangen kun som bakhjulstrekker

Audi A8 - helt ny generasjon

Audi G-Tron - gassdrevet

Seat Arona -

Skoda Karoq - Merkets søskenmodell til VW Tiguan

Skoda VisionE - Merkets kommende elbil

Porsche 911 GT3 Touring package -

VW Amarok Aventura - Forfinet pickup

VW California XXL - Ny generasjon campingglede

VW T-Roc - Kan bli merkets mest solgte SUV

VW Polo - en helt ny generasjon småbil som har vokst seg stor

VW I.D. Crozz - Ble også vist på bilutstillingen i Shanghai

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer