Lansert: Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz GLK lider av alderdom, og går snart av med døden. Leve GLC.

ENDELIG OFFISIELL: Så har Mercedes-Benz lansert sin nye GLC. Det skjedde på Hugo Boss sitt hovedkvarter denne uken.  Foto: Fred Magne Skillebæk
ENDELIG OFFISIELL: Så har Mercedes-Benz lansert sin nye GLC. Det skjedde på Hugo Boss sitt hovedkvarter denne uken. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW X3 er klassens ubestridte leder. Nå vil Mercedes-Benz stjele tilbake deler av kaka, og endelig er GLC offisiell.

Bilen ble lansert onsdag med stor ståhei i Hugo Boss sitt hovedkvarter utenfor Stuttgart i Tyskland.

De siste femten årene har SUV-markedet eksplodert. SUV'ene stjeler nå andeler fra alle andre bilklasser, samtidig som andelen firehjulsdrift går opp på alle fronter. Det vil gagne nye GLC på alle måter.

Andre typiske konkurrenter er Audi Q5, Lexus NX, og Porsche Macan.

Større og lettere

GLC er basert på siste C-klasse, en bil som har blitt tatt svært godt imot av markedet. Mye tyder på at GLC har arvet mange av disse gode egenskapene, og har i tillegg blitt det lille ekstra større enn det GLK var. Bilen har vokst 12 centimeter i lengde, og har fått ekstra plass på alle vesentlige områder.

Ettersom bilen har vokst, så har den også fått hele 80 liter større bagasjerom. At bilen har vokst betyr likevel ikke at den er blitt tyngre. Det er nemlig blitt hele 80 liter større enn i GLK, og er nå 550 liter. Bakseteryggene kan legges ned i en 40:20:40 inndeling, og når alle rygger er lagt ned vil du ha 1.600 liter til rådighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer