Lansert: Porsche Panamera

Et nytt beist er født, beist med positivt fortegn. Her er sprell nye Porsche Panamera.

LANSERT: Porsche hadde tatt med seg et knippe av testførerne til lanseringen. Norske Dennis Olsen var dessverre ikke å se.  Foto: Fred Magne Skillebæk
LANSERT: Porsche hadde tatt med seg et knippe av testførerne til lanseringen. Norske Dennis Olsen var dessverre ikke å se. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foran et knippe motorjournalister lanserte Porsche en helt ny Panamera denne uken. Det er nå syv år siden den aller første så dagens lyd i 2009, en bil som har avlet mange nye kunder til selskapet. 150.000 Panamera er rullet ut av fabrikken siden da, selv om Panamera ikke er det mest politisk korrekte som ruller rundt på fire hjul.

Designen er ikke veldig avvikende fra opphavet, og en uinteressert vil antagelig ikke kunne fortelle hva som er forskjellig. Men sannheten er at alt er nytt, inkludert plattformen bilen er bygget på. LES OGSÅ: Inngangsbilletten til Porsche: Cayman og Boxster

Effektfulle midler

De mest tydelige forskjellene finner vi bak. Panamera har nå fått LED-baklys med det samme designuttrykket som på nye Porsche 911. Foran har den fått LED Matrix hovedlykter, som på enkelte av 911-modellene.

Og 911 er selve målet, for Porsche har bevisst forsøkt å gi noen av karosserilinjene de samme trekkene fra sportsbilen selv, 911.

Størrelsesmessig er det ikke veldig forskjell fra utgående modell. Heller ikke den innvendige plassen. Det er tydelig at Porsche er fornøyd med den formen Panamera har hatt frem til nå, ettersom de vitale mål stort sett er copy-paste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer