Lapp dekket selv

Er uhellet ute? Det tar bare fem minutter å lappe dekket selv.

Det er enklere enn du tror å skifte hjul. Sjekk filmen og følg sjekkpunktene i saken, så gjør du det bra og billig selv. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å punktere er alltid irriterende: Det passer aldri, og kan fort koste både tid og penger. Ekstra kjedelig er det om du ikke har jekk og reservehjul i bagasjerommet, noe som gjelder stadig flere biler.

Har dekket revnet?

Dersom hullet er stort, hjelper det ikke med medfølgende reparasjonssett som består av skum eller tykk væske og kompressor. Da må du ringe berging og prisen for det irriterende hullet blir ennå høyere.

Et billig reparasjonssett til nær vekslepenger kan imidlertid være løsningen i nødstilfeller. I tillegg trenger du en tang eller et multiverktøy og en liten kompressor til å stikke i sigarettenneruttaket, eller ei håndpumpe. Ja, kommer du deg til en bensinstasjon, så trenger du ikke kompressoren engang.

Etter en slik reparasjon kan hjulet holde i en god stund, selv om dette altså er snakk om en nødløsning når uhellet er ute.

Det geniale, når ting skjer og du ikke har reservehjul og jekk, er at du ikke engang trenger å ta hjulet av bilen. Det eneste du trenger er å lokalisere hullet og rulle bilen slik at det er greit tilgjengelig. Har du punktert på forhjulet er det kjempeenkelt. Gi full sving på rattet, så har du flott tilgang på reparasjonsstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer