Lappen kan ryke

Husk dette når du skal kjøre i høst.

DUGG: Dugg på innsiden av rutene i bilen er plagsomt og i verste fall trafikkfarlig. Her får du tips til hvordan du kan bli kvitt problemet. Video: Berit B. Njarga. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det er fremdeles høye temperaturer i Sør-Norge, og slik vil det fortsette i noen dager framover.

Flere har imidlertid opplevd å våkne til dugg på rutene, og kalenderen indikerer at mange snart må ta seg tid til å fjerne dugg og skrape rutene før de legger i vei med bilen.

Dårlig sikt

- Det som er skummelt er at sjåfører ofte prøver å fjerne dugg med vindusviskere, men den kommer bare tilbake om man ikke fjerner den skikkelig, sier Naf-rådgiver Jan Harry Svendsen til MittLørenskog.

- Det er bare å gå en tur med bikkja på morgenen, så ser du det. Å kjøre av gårde med dugg på rutene og speilene nå er ikke lurt, sier han til avisa.

Å kjøre med for lite sikt er både farlig, og kan gi et stort innhogg i lommeboka. I verste fall kan lappen ryke.

Veitrafikklovgivningen sier at fører skal sørge for å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider. Snø, is, dugg med mer skal ikke hindre sikten eller virke forstyrrende.

Koster dyrt

Utrykningspolitiet sier i et intervju med NAF at deres håndhevingspraksis er følgende: Så lenge «vindusviskerfeltet» på frontruta, samt sidevinduene foran B-stolpen (de forreste sidevinduene), er frie før snø, is og dugg, gis det ingen reaksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer