Last bilen riktig

Sørg for å gjøre tingene riktig når du laster bilen og drar på ferie.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du bør tenke deg godt om før du hiver store mengder med gjenstander inn i bilen når du drar på ferie. Å laste riktig kan i ytterste konsekvens være et spørsmål om liv og død.

Det er først og fremst to årsaker til at du skal være nøye med å plassere tunge gjenstander hensiktsmessig i bilen.

Løse gjenstander i kupeen

For det første må du sørge for at tunge gjenstander er sikret forsvarlig så de ikke skader de reisende. Dette er viktigere enn mange kanskje tror. Selv forholdsvis lette gjenstander kan bli livsfarlige prosjektiler i en kollisjon. Unngå derfor løse gjenstander med betydelig vekt i kupeen. Spesielt hattehyllen er farlig, med tanke på hodene og nakkene til de som sitter i baksetet.

Eksempler på ting som kan være farlige når de ikke er sikret tilstrekkelig er kjølebagger, cd-spillere, laptopper, bagger og drikkeflasker

Tunge gjenstander i bagasjerommet

Løse gjenstander er ikke bare farlig i kupeen. Tunge gjenstander bør også sikres i lasterommet, slik at de ikke får akselerert mot seteryggen i en kollisjon og utgjøre en trussel for baksetepassasjerene på den andre siden. Løse gjenstander som forflytter seg i lasterommet i svinger eller under kritiske manøvere kan også gi kast og forrykke balansen i bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer