Test: Mercedes-AMG GLE 63 S 4Matic

Latterlig ukorrekt

585 hester og 2,3 tonn

KJEPPHØY: Den er stor og tung men det er ikke mange som holder følge med denne, hverken på småveier eller autobahn. Foto: Rune M. Nesheim
KJEPPHØY: Den er stor og tung men det er ikke mange som holder følge med denne, hverken på småveier eller autobahn. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Den er svær, den er tung, den er fullstappet av krefter. For mye av alt er sjelden resepten på effektive kjøreegenskaper, men den er proppfull av en slags pervers kjøreglede. Den er så rask, brutal og bråkete at man bare må digge den.

Nytt navn, mer power

I forbindelse med endret modellnavnfilosofi hos Mercedes ble SUVen GLE presentert. I bunn og grunn er det snakk om ML fra 2012 men med utseendemessige endringer som gjør at den passer inn i dagens familiebilde. Les vår test av GLE.

AMG-versjonen er en videreutvikling av ML. Du finner fortsatt en 5,5 liters V8 med to turboer under panseret, men effekten har økt fra 525 til 558 hester.

Vår testbil med tilleggsbetegnelsen S har ytterligere 27 hester, hele 585. Effekten gjør at den holder erkekonkurrentene Porsche Cayenne Turbo og BMW X6 M bak seg når det gjelder rå kraft.

Svært viktig i kjøpesterke kretser og grunnen til at vi rett og slett elsker denne herlige motsetningen av en bil. For det er jo egentlig en helt håpløs oppgave å prøve å lage sportsbil av en høy og tung bil.

For å slippe katten ut av sekken med en gang; det har de ikke klart. Men når det er sagt; den er potent og går som et uvær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer