Lavere priser og mer utstyr

Renault Grand Scenic 1.5 dCi Privilege har blitt 34.000 kroner billigere. I tillegg har fartsholder og nøkkelfri adgang kommet inn på standardutstyrslisten.

Publisert
Sist oppdatert

Og det er ikke bare syvseteren Grand Scenic 1.5 dCi Privilege som har blitt rimeligere. Alle Renault-modeller som markedsføres i Norge - uansett utstyrsnivå - har fra årsskiftet blitt mellom 11.000 og 60.000 kroner billigere. Flott for nye kunder - ikke like morsomt for dem som kjøpte Renault i 2007.

I tillegg kommer nytt standardutstyr for enkelte av modellenes vedkommende. Grand Scenic Authentique oppgraderes for eksempel fra manuelt til elektronisk klimaanlegg, mens Megane Authentique får antiskrens (ESP). Det skal imidlertid understrekes at enkelte modeller samtidig mister utstyr. Megane Authentique mister for eksempel manuelt klimaanlegg. En fellesnevner er imidlertid at verdien av nytt utstyr overgår verdien av utstyr som forsvinner.

Overtar importen selv

Prisreduksjonen har sammenheng med at Renault-konsernet den 1. januar i år selv overtok Renault-importen til Norge og de andre nordiske landene. Overtagelsen har sin bakgrunn i at Renault-konsernet ikke har vært fornøyd med markedsandelene merket har oppnådd i de nordiske landene. Her i landet har for eksempel merket gått fra nærmere fire prosent markedsandel ved begynnelsen av dette tiåret til drøye 2,0 prosent i 2006. I fjor var Renault nede i latterlige 0,9 prosent (snaue 1.200 biler), men dette tallet har nok sammenheng med at den avtroppende importøren ikke la altfor store ressurser i merket den var i ferd med å miste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer