Nissan Leaf

Leaf forsvinner

Den var med på å starte det norske elbil-eventyret. Nå går det trolig mot slutten for Nissan Leaf. Nye spennende elbiler skal ta over.

NYE LEAF: Etterfølgeren til Nissan Leaf skal trolig bygges på konseptbilen Chill-Out. Trolig drøyer det fortsatt et år eller to før den er klar for salg. Foto: Nissan
NYE LEAF: Etterfølgeren til Nissan Leaf skal trolig bygges på konseptbilen Chill-Out. Trolig drøyer det fortsatt et år eller to før den er klar for salg. Foto: Nissan Vis mer
Publisert

Da den første utgaven av Leaf kom til Norge i 2010. var det ingen lang kø foran butikkene. Den så litt rar ut, rekkevidden var på bare 160 kilometer og nordmenn var ennå ikke helt klare for å kjøre elektrisk. Likevel tok salget seg sakte men sikkert opp.

Da andre generasjon Leaf kom i 2018, sto imidlertid kundene i lange køer. Utseendet var nytt og spennende, rekkevidden var økt til 250-300 kilometer og bilen hadde nytt, spennende utstyr.

- Jeg har aldri opplevd maken til interesse for en ny bil, sa salgssjef John Olav Øverby hos Nissan-forhandler Aasen Bil. Før noen i det hele tatt hadde sett bilen, hadde han solgt 60 biler til kunder.

Et par år til

Selv nå det siste året har Leaf vært opp blant de ti mest solgte bilene i Norge – mye takket være kraftige priskutt. I dag kan du kjøpe en Leaf fra i underkant av 250 000 kroner.

Fortsatt vil Leaf være i butikkene et par år til. Kilder Automotive News har snakket med, sier imidlertid at bilen skal fases ut og neppe blir erstattet med en tredje generasjon. I stedet skal den erstattes av nye modeller med mer tidsriktig teknologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.