Leasing av bil:

Lease bil? Da bør du vite hva du risikerer

Les avtalen nøye før du eventuelt velger å lease bil.

LEASE BIL? Sett deg godt inn i vilkårene og totalprisen, før du bestmmer deg for å lease. Foto: NTB Scanpix
LEASE BIL? Sett deg godt inn i vilkårene og totalprisen, før du bestmmer deg for å lease. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall nordmenn som velger å lease framfor å kjøpe bil, er økende: Ifølge Forbrukerrådet ble det inngått 34.000 private leasingkontrakter i 2017, som er en økning på 36 prosent sammenliknet med året før.

De anbefaler forbrukere som vurderer å velge leasing om å være obs på disse sju leasingfellene, og publiserer mandag en større leasingguide som samler fordeler, ulemper og potensielle feller ved å velge leasing av bil.

- Vi ønsker å øke forbrukerens trygghet ved leasing av bil. I tillegg ønsker vi å gjøre et komplekst marked forståelig, sier Thomas Iversen, fungerende leder av forbrukerdialog i Forbrukerrådet til Dinside, når vi spør om hva målet er med deres ferske leasingguide.

Han tror den største utfordringen med leasing, er at produktet generelt sett er komplekst. Dessuten kan det være utfordrende for forbrukeren å få oversikt over totalkostnaden for hele leasingperioden, og den såkalte påkostvurderingen når avtaletida er over.

Forbrukertilsynet mener selskapene i dag har for store muligheter til å endre avtalen, og at dette gir en urimelig uforutsigbarhet for forbrukerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer