Leasing: Hva er normal slitasje?

Leasing har flere priser. Den siste og mest usikre kommer ved innlevering av bilen.

LEASING: Privatleasing er økende. Kontrakten er bibelen du bør lese fra perm til perm for en positiv opplevelse, og unngå fellene ved innlevering.  Foto: Corbis
LEASING: Privatleasing er økende. Kontrakten er bibelen du bør lese fra perm til perm for en positiv opplevelse, og unngå fellene ved innlevering. Foto: Corbis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I de siste årene har privatleasing eksplodert, og det er ikke så rart for leasing kan i enkelte tilfeller lønne seg. Men av og til kan overraskelser dukke opp som gjør det til en kostbar affære.

Og det er særlig ved innlevering etter endt leasingperiode at overraskelsene dukker opp:

Kunden skal nemlig dekke tilbakestilling av alt utover normal slitasje, men hvordan definerer man «normal slitasje»?

Ikke uventet er det også her de fleste tvistene oppstår, og da dukker det gjerne opp tredjeparter som ser sitt snitt til å hjelpe den ene parten mot et vederlag.

Et nytt marked oppstår

Autoreturn er ett eksempel på et slikt firma, og konseptet er enkelt:

  • Selskapet gjør en ekstern verdivurdering, vurderer hva som er normal slitasje, samt hva som må utbedres av eventuelle skader som defineres som utover normal slitasje.
  • De kan også ta på seg hele jobben med å levere inn leasingbilen for deg, og hevder ubeskjedent nok at dette sparer kundene for i gjennomsnitt 25 prosent i forhold til å levere bilen selv, og betale det mottager befaler.
SV vurderte leasing av boliger

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer