Mindre privatleasing i 2019

Leasingen stuper

Tesla får en stor del av skylden for at leasing av bil var mindre populært i første kvartal av inneværende år.

STUPER: Det har vært en stor tilbakegang i privatleasing av biler i årets tre første måneder. Tesla, som leverte en rekordstor batch av Model 3 i mars, kan forklare mye av dette. Foto: Øystein B. Fossum
STUPER: Det har vært en stor tilbakegang i privatleasing av biler i årets tre første måneder. Tesla, som leverte en rekordstor batch av Model 3 i mars, kan forklare mye av dette. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn leaset 11,3 prosent færre nybiler i første kvartal 2019, sammenlignet med de tre første månedene av 2018. Det viser tall fra Finansieringsselskapenes Forening (FINFO), som bransjenettstedet Bilnytt (abonnement) har gjengitt.

I kroner og øre er nedgangen på hele 19 prosent. For mens det totale leasingbeløpet var på hele 3,1 milliarder kroner i januar til mars i fjor - for nye og brukte biler - var tilsvarende tall bare 2,5 milliarder kroner i samme periode i år.

Andelen privatleaste biler stod dermed for 17,2 prosent av nybilmarkedet, mens det i de tre første månedene av fjoråret stod for 22 prosent av markedet. Dette står i stor kontrast med tidligere år, da leasing av bil har økt betydelig hvert år siden 2009.

Kilde: Finansieringsselskapenes Forening (FINFO)

Nordmenn lånte mer

Å lease biler har, som tallene viser, blitt stadig mer populært i Norge - også på privat basis. Ved å lease har man fordelen med mer forutsigbar økonomi, samt at det ikke trenger å påvirke andre lån - for eksempel boliglån.

Ved privat leasing av bil er det vanlig å betale ett beløp i forkant, for så å betale faste beløp hver måned. Å ha en avtale på tre eller fire år er mest vanlig. Etter denne perioden må kunden levere den tilbake. Det er da én av ulempene kommer til syne - nemlig påkost - som man må betale for unormal slitasje og skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer