Aston Martin DB5

Legendarisk James Bond-bil spekket med gadgets solgt på auksjon

En av James Bonds Aston Martin-biler er solgt for 57 millioner kroner. DB5-modellen fra 1965 har fungerende spikerkaster, røykmaskin og roterende nummerskilt.

LEGENDARISK: Denne James Bond-bilen ble solgt for 57 millioner kroner. Foto: Richard Drew/AP
LEGENDARISK: Denne James Bond-bilen ble solgt for 57 millioner kroner. Foto: Richard Drew/AP Vis mer
Publisert

Det er snakk om en sølvgrå sportsvogn som er utstyrt med en rekke gadgets og våpen. Den kan blant annet kaste spiker og olje på veien, spre røyk, skifte nummerskilt og heise opp en skuddsikker plate som dekker bakvinduet. Den har også spisse stenger som kommer ut av felgene og som kan brukes til å punktere dekkene til fiender.

James Bond-bilen fra «Thunderball». Foto: Richard Drew/AP
James Bond-bilen fra «Thunderball». Foto: Richard Drew/AP Vis mer

Alt fungerer, og bilen er godkjent til å kjøre på veiene.

Bilen ble opprinnelig laget for å promotere James Bond-filmen «Thunderball» fra 1965, men den var aldri med i selve filmen.

Identiteten på bilens nye eier er ikke kjent. Men ifølge CNN er auksjonsprisen den høyeste på en James Bond-bil noensinne. Den ble auksjonert bort av RM Sotheby's i Monterey i California.

Den legendariske bilen har flere skjulte løsninger. Foto: Richard Drew/AP
Den legendariske bilen har flere skjulte løsninger. Foto: Richard Drew/AP Vis mer
Interiøret i bilen. Foto: Richard Drew/AP
Interiøret i bilen. Foto: Richard Drew/AP Vis mer

Parallelt med at bilen selges, har Aston Martin startet produksjon av 25 kopier av den, som også får installert tilleggsfunksjonene. Prisen vil ligge på rundt 25 millioner kroner. De første modellene blir levert i 2020.

Agent 007s luksuriøse sportsbil av typen DB5 vakte for alvor oppsikt i filmen «Goldfinger» fra 1964, som kom like før «Thunderball» i rekken.

En Aston Martin DB5 fra «Goldfinger» ble solgt for om lag 40 millioner kroner i 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer