Chevrolet Corvette

Legende blir elektrisk

GM-presidenten lettet på sløret denne uka.

ELEKTRISK: Slik ser Chevrolet Corvette Z06 ut i 2023-drakt. Nå er en elektrisk variant avslørt. Foto: GM
ELEKTRISK: Slik ser Chevrolet Corvette Z06 ut i 2023-drakt. Nå er en elektrisk variant avslørt. Foto: GM Vis mer
Publisert

Den legendariske amerikanske sportsbilen er mer kjent for V8-motorer, men denne uka avslørte president Mark Reuss i General Motors at ikonet skal lanseres med elektrisk drivlinje.

Neste år

– I tillegg til den fantastiske nye Chevrolet Corvette Z06 og andre bensindrevne varianter som kommer, vil vi tilby en elektrifisert og en helelektrisk, Ultium-basert Corvette i framtida, skrev han på sin Linkedin-profil.

Ultium er GMs plattform for elektriske biler.

Det vites ikke når el-Corvetten vil bli lansert, men en hybridutgave vil komme på markedet allerede neste år, skriver CNN.

Altså i 2023, samme år som Corvette fyller 70 år.

Mens Reuss sitt innlegg antyder at en hybrid Corvette vil være basert på den nåværende generasjonen av bilen, er det ikke klart om den helelektriske versjonen vil være en variant av denne bilen eller en helt annen framtidig modell, skriver CNN videre.

Hvordan blir den?

Det er foreløpig ingen bilder av hvordan hybriden eller den elektriske modellen vil bli seende ut.

Nettstedet electrive.com spekulerer på hvordan batteriene i bilen kan plasseres. De påpeker at det på andre biler basert på Ultium-plattformen vil bli plassert i understellet, men at det ikke er sagt noe om dette er mulig på Corvette som er en sportsbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.