Chevrolet Corvette

Legende blir elektrisk

GM-presidenten lettet på sløret denne uka.

ELEKTRISK: Slik ser Chevrolet Corvette Z06 ut i 2023-drakt. Nå er en elektrisk variant avslørt. Foto: GM
ELEKTRISK: Slik ser Chevrolet Corvette Z06 ut i 2023-drakt. Nå er en elektrisk variant avslørt. Foto: GM Vis mer
Publisert

Den legendariske amerikanske sportsbilen er mer kjent for V8-motorer, men denne uka avslørte president Mark Reuss i General Motors at ikonet skal lanseres med elektrisk drivlinje.

Neste år

– I tillegg til den fantastiske nye Chevrolet Corvette Z06 og andre bensindrevne varianter som kommer, vil vi tilby en elektrifisert og en helelektrisk, Ultium-basert Corvette i framtida, skrev han på sin Linkedin-profil.

Ultium er GMs plattform for elektriske biler.

Det vites ikke når el-Corvetten vil bli lansert, men en hybridutgave vil komme på markedet allerede neste år, skriver CNN.

Altså i 2023, samme år som Corvette fyller 70 år.

HOLDER STAND: Den aller første Chevrolet Corvette C1 ble lansert i 1953. Foto: David Santiago/AP/NTB
HOLDER STAND: Den aller første Chevrolet Corvette C1 ble lansert i 1953. Foto: David Santiago/AP/NTB Vis mer

Mens Reuss sitt innlegg antyder at en hybrid Corvette vil være basert på den nåværende generasjonen av bilen, er det ikke klart om den helelektriske versjonen vil være en variant av denne bilen eller en helt annen framtidig modell, skriver CNN videre.

Hvordan blir den?

Det er foreløpig ingen bilder av hvordan hybriden eller den elektriske modellen vil bli seende ut.

Nettstedet electrive.com spekulerer på hvordan batteriene i bilen kan plasseres. De påpeker at det på andre biler basert på Ultium-plattformen vil bli plassert i understellet, men at det ikke er sagt noe om dette er mulig på Corvette som er en sportsbil.

Både Polestar 2 og Tesla Model 3 Long Range er lynraske familiebiler. Men hvilken av dem er raskest i virkeligheten? Vis mer

De poengterer samtidig at nye Corvetter har motoren plassert midt i bilen bak setene, og at i hvert fall deler av batteriene kan plasseres i motorrommet.

Dette blir bare spekulasjoner, men kanskje blir elektrisk Corvette en helt annerledes bil enn opphavet, slik Ford gjorde med sin elektriske Mustang Mach E?

GM har som mål om kun å produsere biler som går på strøm eller hydrogen innen 2035.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer