Elektrisk Harley Davidson LiveWire

Legenden har gitt etter - Nå kommer Harley med el-motor

Selv verdens kanskje mest tradisjonelle motorsykkel-produsent må innse at tiden er inne - og har nå laget sin første elektrisk motorsykkel.

SYNET BEDRAR: Ved første øyekast ser den ut som en ny og rimelig barsk Harley Davidson. Men under skallet er batterier og en elektrisk motor.
Video: Jamieson Pothecary Vis mer Vis mer
Publisert

Midt i et hav av TV-sjermer, mobiltelefoner og hvitevarer - snublet vi på elektronikkmessa i Los Angeles nesten bokstavelig talt over den:

En Harley Davidson motorsykkel. Men hva i all verden gjorde en motorsykkel på standen til Panasonic?

Motorsykkelen er Harley Davidsons første elektrisk drevne modell. Den har fått navnet LiveWire.

Vanligvis er ville du ikke vært i tvil om det fantes en Harley Davidson, innenfor én kilometers rekkevidde fra stedet du befinner der. Lyden er ikke til å ta feil av.

Men med LiveWire blir du nok bare sett - ikke hørt. For ifølge Harley Davidson selv, er «den eneste lyden du vil høre, ditt eget hjerteslag». Tja, det og vindsus ...

Ungdoms-racer

Om mangelen på lyd ikke skulle være nok til å friste deg, vil kanskje prestasjonene til sykkelen friste mer:

  • 0-100 km/t går unna på hakket under 3,5 sekunder - mye takket være dreie-momentet, som er 100 prosent tilgjengelig fra start.
  • Toppfarten er ikke fullt så brysthårete, men mer enn nok for de fleste, på 177 km/t.

Og det er sikkert like greit, for Harley Davidson har ikke laget LiveWire for motorsykkel-veteraner, med ZZ top-skjegg. Tvert imot, LiveWire sikter seg inn på de som fortsatt venter på ansiktshår-vekst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer