Ukens veteran: Delorean DMC-12

Legenden som aldri vil dø

Etter kun to års drift og om lag 9000 biler ble DeLorean-produksjonen lagt ned. Likevel er den en av verdens mest kjente biler, mye takket være en eksentrisk grunnlegger og en av tidenes største suksessfilmer.

VERDENS MEST BERØMTE BIL? Henrik Scott Forsberg er den lykkelige eier av landets eneste nyregistrerte DeLorean i Norge (alle de opp mot 20 andre er bruktimportert). Den vekker såpass oppsikt at selv nysgjerrig politi stopper ham for å få en glimt av bilen. Foto: Knut Arne Marcussen
VERDENS MEST BERØMTE BIL? Henrik Scott Forsberg er den lykkelige eier av landets eneste nyregistrerte DeLorean i Norge (alle de opp mot 20 andre er bruktimportert). Den vekker såpass oppsikt at selv nysgjerrig politi stopper ham for å få en glimt av bilen. Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer
Publisert

«One point twenty one gigawatt!» Enhver person mellom 40 - 50 år vil smile gjenkjennende når du gjentar frasen fra en av de største kassasuksesser Hollywood har produsert. Produsentene av «Tilbake til fremtiden»-filmene planla opprinnelig å la tidsmaskinen være et kjøleskap, men fryktet konsekvensene i tilfelle barn ville la seg inspirere til å kopiere ideen. Dermed ble det en bil i stedet – og valget falt på den noe spesielle DeLorean som for lengst hadde gått ut av produksjon.

- If you're gonna build a timemachine, why not do it with some style, sier vitenskapsmannen Dr. Emmet Brown i den første filmen. Og valget kunne ikke vært bedre. Med sitt futuristiske utseende, måkevinger og rustfrie karosseriplater så DeLorean eksakt ut som noe som hadde kommet fra fremtiden.

- Dette er og har vært guttedrømmen siden jeg så den første filmen i 1985, smiler den fornøyde eieren Henrik Scott Forsberg. Han forteller at hans bil er en av rundt 19-20 stykker i Norge, hvorav anslagsvis halvparten går på veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer