Legenden vender tilbake

Hondas flaggskip kommer i ny utgave til Europa. Væpnet med høyteknologi og lastet med utstyr skal nye Legend utfordre merker som BMW, Audi og Lexus.

Publisert
Sist oppdatert

Honda Legend har vært populær i mange år på det amerikanske markedet. Nå skal den også henvende seg til kresne europeiske kjøpere. Konkurransen er hard, og Legend må stå seg mot konkurrenter som det tyske trekløveret Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse. Nye Volvo S80 og Lexus GS vil også ha sin del av kaken i storbilklassen. Sammenlignet med disse er Legend ganske stor. Siden forrige generasjon har den vokst både i høyde og bredden, men totallengden og akselavstanden har minsket. Hondas storbil måler nå 495 centimeter mot f. eks A6s 492 og E-klasses 482. Dermed strekker Legend seg opp mot luksusklassen og biler som Audi A8 og Mercedes S-klasse. Akselavstanden avslører imidlertid at den hører hjemme i klassen under. 280 centimeter er mindre enn både A6 og E-klasse som har henholdsvis 284 og 285.

Høyt utstyrsnivå

Honda har tatt skikkelig i med nye Legend. Den er lastet med utstyr, og det meste er standard. Navigasjon, svingbare xenonlykter, elektriske skinnseter og et Bose høytaleranlegg med bluetooth og ti høytalere, er eksempler på det kunden får uten å betale ekstra. En annen morsom finesse er en støykontroll, kalt Active noise cancellation, som sender ut motsignaler for å nøytralisere lavfrekvent støy i kupèen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer