Lei av å skrape is og snø fra frontruta? Slik kan du unngå det

Å kjøre bil med isete frontrute kan bli dyrt, og i verste fall føre til førerkortbeslag. Her er våre tips til hvordan du kan slippe å bruke isskrapa.

ET ORK Å SKRAPE? Du får store bøter om du ikke frigjør bilrutene for is og snø. Foto: Jacques Hvistendahl
ET ORK Å SKRAPE? Du får store bøter om du ikke frigjør bilrutene for is og snø. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Publisert

Alle bilførere kjenner følelsen av å komme ut i kulda til en nediset bil, og finne frem den udugelige isskrapa fra hanskerommet. Hvis du kjører av sted med isete frontruter, kan det imidlertid bli dyrt, om onkel politi får øye på deg - eller enda verre: Du risikerer også å kjøre på noe eller noen.

– Man skal ha tilstrekkelig utsyn, og full kontroll på bilen. En viss mengde snø og is tolereres, men man skal kunne se ut både foran og bak bilen, har Olav Markussen i utrykningspolitiet (UP) tidligere uttalt til Dinside.

- Større risiko for beslag

Stadig kan vi lese skrekkeksempler om folk som har blitt stoppet med is-dekkede ruter. Avhengig av hvor ille hvert enkelt tilfelle er, kan man få advarsel, bot, eller i verste fall miste førerkortet.– Vi har sett folk med bare noen kvadratcentimeter hull i isen. Jo mindre du ser, jo større er risikoen for å miste førerkortet. Vi bruker skjønn i hvert tilfelle, forklarte Markussen.

Men det er ingen av oss som ønsker dårlig sikt eller å bryte loven. Derfor serverer vi her våre ni tips til hvordan du kan få isfrie ruter denne vintere - uten å måtte skrape:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer