Lei av høy bensinpris? – Bytt drivstoff!

Avgiften på bensin stiger for hvert år. Argumentasjonen er forurensningen. De siste årene har flytende propan gass (også kalt LPG -- Liquiefied Petroleum Gases) seilet opp som et billig og miljøvennlig alternativ, også i Norge. Bilen din kan i fremtiden gå på LPG. Men det krever en investering på mellom 15 000 og 30 000.

I EU har omleggingen til mer bruk av LPG som drivstoff vært en suksess. Du kan finne denne formen for drivstoff nærmest på hver eneste større bensinstasjon. Nå begynner også flere norske stasjoner å føre LPG -- et drivstoff som i dag koster i overkant av 4 koner literen.

Bygge om bilen

I teorien kan alle bensinmotorer gjøres kompatible for LPG. Det du trenger er en konverteringspakke som inneholder høytrykkstank, en trykkregulator og en spesiell ventil. Du kan selvsagt montere dette utstyret selv. Ved import kan du få hele pakken for godt under 10 000. De mindre nevenyttige av oss må ty til en fagmann.

Mange store bilforretninger kan i dag hjelpe deg med å skaffe det nødvendige utstyret , samt å få dette montert. Pris: mellom 15.og 30.000. Og vips, du har en bil som kan gå både på vanlig bensin og på LPG.

Motoren holder lenger

Spørsmålet mange kanskje stiller seg er hva dette gjør med bilen. Først og fremst har LPG-drift en klar ulempe: effekten til motoren reduseres med ca. 10%. Men det er også mange fordeler blant annet at forbrenningen blir renere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer