Leie av båt, ikke for de uinnvidde

Hvis du aldri har satt dine ben i en båt, bør du ikke bli overrasket om du blir nektet å leie båt. De forskjellige utleierne stiller forskjellige krav til dine ferdigheter. Noen tilbyr også opplæring til landkrabbene blant oss.

Oslo Båtutleie

Oslo Båtutleie har ingen formaliserte rutiner for å undersøke om du er kompetent til å føre båt eller ei. Er de i tvil om dine ferdigheter tar de deg med på en liten praktisk prøve.

Ønsker du opplæring? Oslo Båtutleie har ingen egne kurs, men er behjelpelig med å finne et som passer ditt behov. Prisen avhenger av hva du ønsker å lære.

Norsk båt og hytteutleie

Heller ikke denne aktøren har standardisert testing av leietageren. Men du vil bli tatt med på en prøvetur for å vise at du er i stand til å navigere den aktuelle båten.

Har du liten eller ingen båterfaring kan Norsk båt og hytteutleie i noen tilfeller tilby opplæring og ”fadderordninger”.

Albatross Yacht Charter

Hos Albatross er det egenerklæring som teller. Du kan få tilsendt et skjema som vil bli vurdert av utleier før du kan kaste loss. Husk at det har liten hensikt å lyve på seg ferdigheter du ikke besitter: Gir du uriktige opplysninger vil dette først og fremst ramme deg selv, blant annet kan forsikringen bortfalle.

Normar Adventure

Normar Adventure stiller strenge krav til sine leietagere, noe som i hovedsak begrunnes med at firmaet kun leier ut større båter (30 – 50 fot).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer