Leie bobil?

Det er fullt mulig å feriere i bobil uten å kjøpe. Leiemarkedet har mye å by på.

UTLEIER: Smari Rafn Haraldsson forteller at det er flest utenlandske turister som kommer og leier bobiler. Det er smart å leie før man kjøper, mener han.  Foto: Fred Magne Skillebæk
UTLEIER: Smari Rafn Haraldsson forteller at det er flest utenlandske turister som kommer og leier bobiler. Det er smart å leie før man kjøper, mener han. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av bobiler har tatt av de siste årene. Interessen er tydelig økende for friheten disse gir, men for mange kan det være en like god løsning å leie som å eie.

Også for de som vurderer å kjøpe kan det være en god løsning å leie først.

Det beste grunnlaget til å velge riktig bil får man gjennom egen erfaring.

Her finner du bobiler til leie

På finn.no er det lett å finne biler som leies ut, både for kortere og lengre perioder. Mange er private utleiere, andre er forhandlere. Så finnes det de som lever kun av utleie av bobiler på heltid, som McRent på Jessheim.

- I høysesongen kunne vi leid ut mange flere biler, sier Smari Rafn Haraldsson, som driver McRent Oslo AS. I år har han 39 biler i garasjen, noe som er mye i vinterhalåret, men for få i høysesongen.

Haraldsson forteller at det stort sett er utenlandske turister som kommer og leier biler om sommeren. Noen kjører til Norge med egen bil, mens andre flyr til Gardermoen.

Camping eller glamping?

Fallgruver

Det er i grunnen lite uhell og ulykker, forteller Haraldsson til Dinside. De fleste skader handler om bytte av venstre speil. Det stikker lenger ut enn mange er vant til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer