Lekker Citroen

DinSide Motor (Paris): Citroen fortsetter å erte oss med den nye DS'en. Nå har vi endelig sett den live.

Lekker Citroen
Publisert
Sist oppdatert

Dette er tredje generasjon konseptbil av den nye DS. Denne heter foreløpig DS Inside og er første skudd på stammen til den nye DS-serien. Serien vil til slutt bestå av både DS3, DS4 og DS5. Disse vil være et tilskudd til C3, C4 og C5, og fremstå som et alternativ til de som vil ha mer premium.

Historie

DS er et navn Citroen har brukt før, og i Norge fikk bilen det lite tiltalende tilnavnet - Padda. Den gamle DSen er mest kjent for fantastisk komfort og den hydroneumatiske fjæringen med nivåregulering. Designet var også i en egen klasse. Vi minner igjen om at dette er en bil som kom markedet i 1955 - altså for over et halvt århundre siden. Parkert lå den på gummidempere, og når motoren ble startet heiste bilen seg opp i riktig høyde. Rolls-Royce lisensierte dette systemet for bruk på sin Silver Shadow i 1966.

Man skulle passe godt på. Parkerte du for eksempel langs en fortuskant kunne det skje at døra brakk av bilen når lufta gikk ut av fjæringen og bilen sank mot bakken.

Premium

DS er nå vist flere ganger og nå er også interiøret tilgjengelig. DS skal posisjoneres som en mer premium-serie, og denne konseptbilen vi har tatt bilder av er cirka 95 prosent av hvordan den ferdige bilen vil se ut. Konseptbilen har blant annet et skinntak hvor den nye DS-logoen har blitt preget inn i skinnet. Det vil nok ikke være slik da bilen kommer i produksjon, men logoene vil være der, kanskje i et plastmateriale. Setene har også et nytt design. Ryggen og sitteputen er inspirert av klokkereimer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer