Lekker hybrid fra Fisker

Amerikanske Fisker viser en oppsiktsvekkende og usedvanlig gjerrig plug-in-hybrid på bilmessen i Detroit.

Publisert
Sist oppdatert

Først litt bakgrunn: Fisker Automotive er en amerikansk bilprodusent som stort sett har konsentrert seg om å lage egne versjoner av standardbiler fra kjente produsenter som for eksempel Mercedes-Benz og BMW.

Helt ny

Per i dag har man to modeller, Tramonto og Latigo CS, basert på henholdsvis Mercedes SL og BMW 6-serie. Men nå er det tid for å utvide modellprogrammet, og det gjør man skikkelig med en helt ny og egenutviklet firedørs kupé-sedan.

Plug-in

Kreasjonen er ennå ikke gitt noe offisielt navn, men innholdet er desto mer spennende. Det dreier seg nemlig en om hybrid som kan lades via stikkontakten på hushjørnet og kjøres opptil 80 kilometer kun på elektrisk kraft. Bruker du i tillegg forbrenningsmotoren, Fisker oppgir ikke av hva slag, skal du kunne kjøre i 1000 kilometer før du må fylle tanken. La oss håpe at Fisker innen den tid har funnet ut hva slags drivstoff bilen skal gå på.

Svært gjerrig

På tross av hemmelighetskremmeriet rundt det tekniske, lover Fisker at forbruket skal ligge på sensasjonelle 0,23 liter per mil. Hybridteknologien er for øvrig utviklet av Quantum Technologies som også har samarbeidet med Toyota-konsernet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer