Lekker og nyttig bilvelger

Grønn bil har nå lansert en meget elegant og nyttig oversikt over alle elbil-modeller som kan kjøpes her i landet.

På gronnbil.no finner du en svært nyttig oversikt over elbiler som selges i Norge. Foto: Per Ervland
På gronnbil.no finner du en svært nyttig oversikt over elbiler som selges i Norge. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elbil-eiere nyter fantastiske fordeler her i landet. Blant annet vil du som elbil-fører lovlig kunne kjøre i kollektivfeltet, kunne parkere gratis på kommunale parkeringsplasser og slippe å betale bompenger. I tillegg kan elbil-førere glede seg over at de ikke produserer lokal forurensing og at elbiler produserer mindre støy enn tradisjonelle biler med forbrenningsmotor.

Hvorfor finnes det da bare 2.850 elbiler her i landet? Jo, årsakene er nok mange og sammensatte. Men ett hovedproblem har åpenbart vært det svært begrensede modellutvalget, som inntil nylig kun har bestått av et par-tre bittesmå to- og tresetere.

Stadig større utvalg

I løpet av det siste året har imidlertid nye og spennende alternativer dukket opp, deriblant Fiat e500, Fiat Fiorion og Nissan Qashqai EV-PRO1. Til sammen finnes det i dag åtte elbil-modeller og 15 modellvarianter å velge blant. Og i henhold til pressemeldinger fra flere bilprodusenter, er det grunn til å anta vi i løpet av de kommende to til tre årene vil stifte kjennskap med en rekke nye elbilmodeller.

Og dermed forsterkes et problem som har belemret elbil-markedet hele veien; det har vært svært vanskelig å orientere seg. Hva koster de ulike elbilene egentlig? Hva slags batteri-teknologi er benyttet? Hvor raske er de? Hvor får man egentlig kjøpt dem?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer