Peugeot E-Legend Concept

Lekkert Peugeot-konsept med enorm kraft og rekkevidde

Franske Peugeot lover 600 kilometer rekkevidde i sitt siste elbil-konsept, samtidig som ny ladbar hybrid-teknologi lanseres.

NYTT KONSEPT: Peugeot trekker fram legendariske 504 som inspirasjon til sitt nye elbilkonsept, e-Legend. Foto: Peugeot
NYTT KONSEPT: Peugeot trekker fram legendariske 504 som inspirasjon til sitt nye elbilkonsept, e-Legend. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert

PSA og Peugeot ønsker å vise at elektrifisering ikke nødvendigvis utraderer 120 år med bilhistorie. Dermed lanserer de nå en ny konseptbil, Peugeot e-Legend.

Røttene til elbilkonseptet er 50 år gamle. Peugeot 504 ble lansert i 1968, med en kupéversjon av samme modell.

Det skjer mye i PSA-konsernet for tiden. DS 3 ble akkurat vist som elbil, mens Opels Ampera-e-arv ble vist fram i august. Dessuten utvikler det franske konsernet sine ladbare hybrider - blant annet den populære SUV-en Peugeot 3008 - noe du kan lese om lenger ned i saken.

Prioriterer kjøreglede

Elektrifiseringen kommer, og Peugeot varsler at de vil tilnærme seg denne trenden med mange konsepter framover. I e-Legend-konseptet vil Peugeot vise at kjøreglede, i noe som nærmest må kalles en elektrisk muskelbil, også vil eksistere i framtida.

«Å finne ekstra tid i en overstimulert hverdag kan være en utfordring. Med e-Legend vil autonom kjøring gjøre at turen vil minne mer om fritid og alenetid hvis man ønsker det. Velger du autonom kjøring legger seteryggen seg bakover og rattet forsvinner i dashbordet», skriver den norske importøren i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer