Leter du etter kul bruktbil?

Vi skjønner hvorfor bilkunder kjøper fornuftige og praktiske biler. Men, har man flere biler eller rett og slett liker å kjøre finnes det mange herlige maskiner til salgs.

Leter du etter kul bruktbil?
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som kjøper nye biler i Norge ender opp med Volkswagen Golf, Toyota Avensis, Ford Mondeo og Volkswagen Passat. Sikkert en drøm for mange å eie en slik fin familiebil.

Det dere imidlertid skal få hjelp til nå er å finne morsomme og kjøreglade bruktbiler. Vi tenker på biler med litt ekstra futt, kanskje kupé og bakhjulsdrift eller til nød firehjulsdrift. Og da snakker vi ikke om firehjulsdrift som hjelper deg over en blåbærtue, men firehjulsdrift som gjør bilene gudommelig å kjøre.

Forhjulsdrift er uaktuelt

Forhjulsdrift er forbudt på en entusiastbil. Vi som er over den verste russetida lærte jo å kjøre bil i Volvo 740 Turbo, BMW 3-serie, Ford Taunus og Opel Ascona. Alle med bakhjulsdrift. Nå er det i ferd med å gro frem en hel generasjon som ikke har kjørt noe annet en grevlinger fra Volkswagen, Peugeot og Toyota. Grevlinger er som kjent dyktige gravere, i likhet med forhjulsstrekkere som graver og spinner når du kjører.

Listen under er litt ukritisk satt sammen. Det er viktig å merke seg at dette verken er billige biler, de kan være vanskelig å eie, dyre i drift, høyt forbruk, dyre deler og ikke nødvendigvis noe vi ukritisk går god for. Vi tar med dette slik at dere skal tenke dere om og ikke la følelsene ta helt overhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.