Leter du etter kul bruktbil?

Vi skjønner hvorfor bilkunder kjøper fornuftige og praktiske biler. Men, har man flere biler eller rett og slett liker å kjøre finnes det mange herlige maskiner til salgs.

Leter du etter kul bruktbil?
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som kjøper nye biler i Norge ender opp med Volkswagen Golf, Toyota Avensis, Ford Mondeo og Volkswagen Passat. Sikkert en drøm for mange å eie en slik fin familiebil.

Det dere imidlertid skal få hjelp til nå er å finne morsomme og kjøreglade bruktbiler. Vi tenker på biler med litt ekstra futt, kanskje kupé og bakhjulsdrift eller til nød firehjulsdrift. Og da snakker vi ikke om firehjulsdrift som hjelper deg over en blåbærtue, men firehjulsdrift som gjør bilene gudommelig å kjøre.

Forhjulsdrift er uaktuelt

Forhjulsdrift er forbudt på en entusiastbil. Vi som er over den verste russetida lærte jo å kjøre bil i Volvo 740 Turbo, BMW 3-serie, Ford Taunus og Opel Ascona. Alle med bakhjulsdrift. Nå er det i ferd med å gro frem en hel generasjon som ikke har kjørt noe annet en grevlinger fra Volkswagen, Peugeot og Toyota. Grevlinger er som kjent dyktige gravere, i likhet med forhjulsstrekkere som graver og spinner når du kjører.

Listen under er litt ukritisk satt sammen. Det er viktig å merke seg at dette verken er billige biler, de kan være vanskelig å eie, dyre i drift, høyt forbruk, dyre deler og ikke nødvendigvis noe vi ukritisk går god for. Vi tar med dette slik at dere skal tenke dere om og ikke la følelsene ta helt overhånd.

Nissan 200SX

Nissan har en sjelden bil på programmet som heter 200SX. Dette er noe så sjeldent som en todørs kupé med turbomotor og bakhjulsdrift. I dagens samfunn er jo det bortimot unikt. Det finnes jo snart ikke mer. Her får man servert 200 hestekrefter ut på bakhjula. Det er mange slike til salgs, og ikke minst i diverse forfatninger med tanke på hva de er påført av trimming og nye tekniske "løsninger". Hvis man ikke har god innsikt i dette selv er nok det lureste, og kanskje det billigste, og ikke begynne på en bil som har vært igjennom for mye. Husk at det skal være lovlig bruke også.

Det ligger en tilsynelatende kjempefin bil på finn.no som nesten ikke er brukt og som vi betrakter som unik på mange måter.

Bilen finner du her.

Toyota Supra

Et annet klenodie, som er svært vanskelig å oppdrive på bruktmarkedet, er Toyota Supra. Denne bilen har hatt kultstatus i mange år og har hardbarkede tilhengerskarer over hele verden.

En sekssylindret rekkemotor, to turboer og bakhjulsdrift har satt denne bilen på kartet en gang for alle. Det at den er kjent for å tåle mye juling og trimming har ikke gjort den mindre populær. Alle regler fra vær varsom-komiteen gjelder ved kjøp av slik bil.

Eksempel på noe som ser ut som en meget fin Supra, til salgs i Norge.

Mitsubishi Lancer Evo

Leter du etter kul bruktbil?


En annen bil som virkelig har sine tilhengerskarer er Evo-bilene til Mitsubishi. Dette forsåvidt trauste merket lar det skli ut i blant, og honorerer sin satsing i motorsport med å lansere disse fantastiske herjebilene. Vi har selv kjørt Evo VIII og Evo X. Evo-serien startet i 1992 og X (ti, ikke X) er siste skrik. Dette er det vi mener med gudommelige kjøreegenskaper.

Utover det at bilen svært rå å kjøre, fungerer den fint som familiebil.

Eksempel på pent utseende Lancer Evo finner du her.

Subaru WRX STI

Leter du etter kul bruktbil?


"Kameraten" til Mitsubishi Evo heter Subaru WRX STI. Et monster av en bil som i manges øyne ikke akkurat er verden vakreste. Akkurat det er vi enige i, men når vi begynner å se på hvordan det virker, blir vi rett og slett lamslått. Bilen virker helsefarlig bra, og tilbyr kjøreglede som tangerer biler som koster både to og tre ganger så mye.

Det er ukomfortabelt, det bråker, det sladder og rykker og bensinen renner unna, men dette er kultur av det virkelige høyverdige slaget.

Det står et alterntiv til salgs her.

Mazda 6 MPS

Leter du etter kul bruktbil?


Det finnes enda en. Mazda smidde noen slike verstinger de også. Mazda 6 MPS heter den. MPSen er en lekker bil i forhold til de to tidligere nevnte, og slipper nok betydelig lettere gjennom nabolaget uten oppmerksomhet.

En 2,3-liters turbomotor med 260 hestekrefter og firehjulsdrift sørger for mye moro i hverdagen. Dette er også en bil som greit fungerer som familiebil.

MPS finner du et eksemplar av her.

Jaguar XK8

Leter du etter kul bruktbil?


Dette er ikke en sportsbil av det slaget vi egentlig var på jakt etter denne gangen, men denne dukket opp etter omfattende leting etter godbiter. Her fant vi en XK8 kabriolet med drøyt 118.000 kilometer på måleren. Du får her en skikkelig cruiser med V8-motor, nesten 300 hestekrefter og herlig komfort.

Vi oppfatter ikke 270.000 for en slik bil som noen upris.

Lotus Elise

Leter du etter kul bruktbil?


Lotus presterer av en eller annen grunn å få tak i motorer fra Toyota. Den nye Evora som har kommet på markedet har en V6-motor fra Toyota, og Lotus Elise finnes med en helt rå motor som Toyota lanserte i Corolla og Celica for snart ti år siden. Det er en 190 hesters sak som kobler om noe helt voldsomt ved 6.000 omdreininger. Et turtallsjern av de helt store.

Toyota plasserte denne motorjuvelen kun i biler med forhjulsdrift. Nå har du sjansen til å kjøpe det beste fra to verdener. Kjøreegenskaper fra Lotus og driftssikkerhet fra Toyota.

Bilen finner du her.

BMW M3

Leter du etter kul bruktbil?


Noen ganger peker grafen for dårlig rykte og store kjøreopplevelser i hver sin retning. Denne generasjonen BMW M3 fra midt på 90-tallet er et godt bevis på det. Dette er i tillegg en kabriolet med den sterkeste M3-motoren som finnes i dette karosseriet. 321 hestekrefter går her gjennom en sekstrinns girkasse og rett til bakhjula uten forstyrrende elektronikk.

Hvis man er på jakt etter en så gammel M3 gjelder det å la alle varsellampene blinke i alle farger. Ta med sirene også. Sjekk alt to ganger!

Bilen finner du her.

Audi S2

Audi hadde på begynnelsen av 90-tallet en modell som heter S2. Bilen vi mener er en kupé med 220-hesters turbomotor. En "livsfarlig" bil å kjøpe, men som i god stand kan gi kjøreglede langt utover normalen. Her kan man ikke være forsiktig nok, se opp for alt mulig. Biler som er kjørt hardt, mer eller mindre velykket styling og trimming og ikke minst historikk generelt.

Eksempel på Audi S2.

Renault Spider

Renault bygde noen av denne lille saken her. Vi har ikke vært borti den fysisk dessverre, men med en vekt på under tonnet og en 150 hesters motor bør det gå greit unna. Dette er en lav, sportslig og ekstrem bil, og det finnes et par slike til salgs.

Vi tror denne bilen kan tilby kjøreopplevelser godt utover det som er vanlig.

Eksempel på Renault Spider.

Da gjenstår det bare å si lykke til!

Tester av kule biler

Subaru WRX STI.
Subaru WRX STI, nyeste modell.
Opel Speedster Turbo.
BMW 335d.
Mitsubishi Evolution VIII
Nissan GT-R.
Audi R8.
Honda S2000.
Lotus Europa S.
Mazda 6 MPS
Opel GT.
Porsche 911 Turbo.

Og det finnes flere. Her er alle testene.

Ikke kjøp andres gjeld!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer