Lett for å koke over bak rattet?

KOMMENTAR: Når tok du deg selv sist i å uttrykke positive følelser overfor dine medtrafikanter? Kanskje ikke så rart, for det er ikke så veldig lett.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sentralt plassert i en bil sitter hornet. Ved å trykke på rattet tuter du for å gjøre dine medtrafikanter oppmerksom på noe. Som oftest er det fordi man er irritert over noen du mener har oppført seg på en måte de ikke burde, og det må de få vite.

De fleste av oss blir av og til irritert i trafikken. Spesielt nå på sommeren kan det være lett å la frustrasjon, stress og sinne gjøre seg dominerende. Det kan gå utover både bilister, fotgjengere, syklister, medpassasjerer og en selv. Jo flere det er på veiene, jo dårligere virker stemningen å være. I slike tilfeller er det lett å hive seg på hornet, blinke med fjernlysene eller gestikulere og rope ord som ingen utenfor bilen uansett hører.

Hjelper det?

Etterpå føler man seg kanskje litt dum, for hva hjalp det egentlig å reagere sånn? Kjørte bestemor eller -far fra landet foran noe bedre i bytrafikken fordi noen bak viste sin vrede, eller ble hun/han kanskje bare mer stresset? Og kan det tenkes at den feilen vi ble så irritert over var ganske lik en vi selv har begått en gang i blant eller oftere?

Mennesker er emosjonelle vesener, og vi har stort sett et behov for å på en eller annen måte gi uttrykk for våre følelser. Men har du noen gang forsøkt å gi uttrykk for dine positive følelser i trafikken, eller nøyer du deg med de negative?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer