Lettere og sprekere R8

Det er mulig Audi vil få flere hestekrefter og færre drivhjul på den råeste R8en.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi har lenge sverget til firehjuldrift på sine sprekeste modeller. Nå kan det gå andre veien. Grunnen til at vi tror det er at disse bildene av en litt annen R8 dukket opp i eposten vår.

Vi tror nemlig at Audi jobber med en lettere og sprekere R8 en dagens 525-hesters firehjulstrekker. Nylig har Lamborghini vist en bakhjulsdrevet Gallardo som heter LP 550-2. Gallardo og R8 har mange felles komponenter og det ligger litt i kortene at dette også kan skje med R8.

Fjærning av firehjuldrift vil være en effektiv måte å senke vekta på. Vi tenker oss også at R8 vil få 550-hesteren som sitter i Gallardo LP 550-2.

I tillegg kan det komme andre vektbesparelser som lettere byggematerialer, spartansk interiør og andre småting. På bildene kan man se at den blant annet har en ny vinge bak på motorlokket.

Navn?

Her er det bare å la fantasien leke seg. Audi bruker S og RS på sine ekstra saftige biler, men å kalle denne for noe med R blir litt rart siden den allerede heter R8. Vi tror mer på navn som GT, Clubsport, Limited Edition eller noe slikt.

Vi regner med at en slik R8 vil komme langt ut i livssyklusen og ikke før om et par år fra nå vil se noe slikt på bilmesse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer