Lever skiltene nå, så slipper du regningen på årsavgiften

Selv om årsavgiften ikke må være betalt før 20. mars, kan du spare deg for mye bry om du allerede har planer om å vrake eller selge bilen.

LEVER SKILTENE: Om bilen alikevel skal vrakes bør du levere skiltene før nyttår. Da slipper du å motta regningen fra tollvesenet.  Foto: NTB SCANPIX
LEVER SKILTENE: Om bilen alikevel skal vrakes bør du levere skiltene før nyttår. Da slipper du å motta regningen fra tollvesenet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du å vrake bilen? Avskilter du bilen nå, kommer ikke regningen fra Tollvesenet i posten.

Det betyr ikke at du må betale årsavgift om du planlegger å bruke bilen litt utover vinteren. Men da kan du forvente å få kravet om å betale årsavgiften, da disse regningene blir planlagt sendt ut over nyttår.

Bileier ved årsskiftet er ansvarlig

En annen typisk situasjon er om du selger bilen i januar eller februar, for så å motta regningen fra Tollvesenet med betalingsfrist i mars.

Om du selger bilen 2. Januar er det fortsatt du som er ansvarlig for årsavgiften, da fakturaene sendes til de som står ansvarlige ved årsskiftet.

LES OGSÅ: Er årsavgiften betalt på bilen du skal kjøpe? Dette er det viktig at du også tar høyde for når du skriver kontrakt med ny kjøper, om den selges før årsavgiften skal være betalt 20. Mars.

Uansett siste fristHar du planer om å vrake bilen i løpet av våren er det allikevel ikke nødvendig å gjøredette før 20. mars for å slippe å betale årsavgiften.

Vraker du den mellom 21. mars og 1. juli får du halve årsavgiften tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer